VIDEO Opt troleibuze noi vor circula în Baia Mare

VIDEO Opt troleibuze noi vor circula în Baia Mare

Opt troleibuze vor circula în Baia Mare Foto: Adevărul

La sfârşitul săptămânii trecute, opt troleibuze noi au ajuns în Baia Mare, urmând ca acestea să intre în circulaţie încă din luna ianuarie a anului viitor. Prin achiziţionarea noilor vehicule se continuă modernizarea transportului în comun din municipiul reşedinţă de judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Proiectul de modernizare a transportului în comun din municipiul Baia Mare continuă. După ce la începutul anului 20 de noi autobuze au fost puse la dispoziţia băimărenilor, acum opt troleibuze marca Solaris Trolino au fost achiziţionate. „Conform proiectului de modernizare a transportului în comun în municipiul Baia Mare, aşa cum am promis, pe langa cele 20 de autobuze noi, au venit cele opt troleibuze care vor intra din luna ianuarie pe rutele din municipiul Baia Mare. Sunt troleibuze moderne, noi, care oferă tot confortul. Transportul cu troleibuzul este un transport mult mai ieftin şi ecologic“, a spus primarul Cătălin Cherecheş. 
 
Noile troleibuze sunt printre cele mai bine cotate vehicule din categoria din care fac parte, acestea fiind dotate cu sisteme de încălzire, ecrane TFT, monitorizare video, sistem de informare a călătorilor şi o caroserie din inox. De asemenea, podeaua joasă pe toată lungimea troleibuzului va face mult mai uşor accesul în mijlocul de transport a persoanelor cu dizabilităţi. 
 
Proiectul de modernizare a transportului în comun nu se va opri aici, alte noi autobuze urmând să ajungă în Baia Mare la mijlocul anului 2014. Modernizarea parcului auto local a început în luna februarie a anului curent, odată cu achiziţionarea a 20 de noi autobuze marca Solaris Urbino.  Treptat, vechile autobuze şi troleibuze vor fi scoase la licitaţie, scopul fiind de a fi înlocuite cu unele noi.


Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările