Reţetă de coleşă cu brânză, micul dejun savuros pe care turiştii pot să-l ia în zona Maramureşului

Reţetă de coleşă cu brânză, micul dejun savuros pe care turiştii pot să-l ia în zona Maramureşului

Coleşă cu brânză. FOTO: Arhivă

În judeţul Maramureş, turiştii pot mânca la micul dejun coleşă cu brânză. Coleşa este de fapt mămăligă, iar pentru a pregăti reţeta, gospodinele folosesc jumări proaspete.

Spre deosebire de alte zone ale ţării, în judeţul Maramureş la coleşa cu brânză se folosesc jumări. Acestea se pun deasupra, după ce mămăliga şi brânza a fost aşezată în straturi, şi se obţin prin prăjirea feliuţelor de slănină în ulei.
 
Ingrediente: 
 
făină de mălai 
apă 
sare 
jumări 
500 grame brânză de oi 
1/2 lingură de unt
 
Mod de preparare: 
 
Facem o mămăliguţă mai moale. Slănina o tăiem feliuţe şi apoi cuburi, după care le prăjim în puţin ulei. Radem brânza pe răzătoarea cu ochiuri mari. După ce mamaliga este gata, ungem cu un unt un vas de yena, sau ce forma avem. Mai apoi, punem un rând de brânză de oaie, unul de mămăligă şi la final, deasupra adăugăm jumările. Se pot pune şi cârnaţi. Înainte de a servi, introducem vasul în care am făcut straturile de coleşă cu brânză la cuptor pentru 10 minute. 
 
Se serveşte caldă.
 
Citeşte şi
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: