FOTO VIDEO Doi băimăreni au cucerit Masivul Kilimanjaro. Începe lupta pentru „Seven Summits“

FOTO VIDEO Doi băimăreni au cucerit Masivul Kilimanjaro. Începe lupta pentru „Seven Summits“

Cei doi băimăreni au arborat steagul municipiului Baia Mare pe Masivul Kilimanjaro

Prestaţia municipiului Baia Mare ajunge pe cele mai înalte culmi ale lumii. De această dată, Cosmin Andron şi Cristian Niculescu Ţâgârlaş au ancorat steagul municipiului Baia Mare pe vârful Masivului Kilimanjaro.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Efort, dăruinţă şi ambiţie au principalele atuuri ale celori doi băimăreni care au ajuns în urmă cu câteva zile în vârful Muntelui Kilimanjaro. Chiar dacă unul dintre aceştia nu are o pregătire profesională în alipinism, după zice zile de efort, spune că ambţiţia a fost cea care l-a determinat să ajungă în vârf. „Pot să spun că a fost mai greu decât mă aşteptam. Deja pe la 5.000 de metri aveam dureri mari de cap şi a fost nevoie de un efort fizic mare. Expediţia a şi durat mai mult decât ne aşteptasem din cauza traseului greu. Nu am aprcurs distanţele pe care le planificasem zilnic, dar în final am ajuns în vârf. E o experienţă unică şi dacă esşti motivat reuşeşti. Pentru mine a fost plăcerea de a ancora steagul municipiului Baia Mare în vârf. Poate să zică oricine că sunt melodramatic sau că exagerez dar asta m-a ambiţionat pe mine“, a spus avocatul Cristian Niculescu Ţâgârlaş, unul din participanţii la această expediţie. 
 
De cealaltă parte a baricadei, Cosmin Andron, ghid montan, spune că această expediţie este doar începutul către o bătălie mai mare. „Suntem decişi să întregim parcursul «Seven Summits». Proiectul nu are garanţia succesului, însă este un proiect ambiţios pe care noi vrem să-l parcurgem în doi ani. Este nevoie de mult antrenament, multă muncă dar sper să reuşim. Ar fi un succes absolut, având în vedere că noi nu ne vom repreznta pe noi înşine ci vom prezenta Baia Mare, mergem acolo ca să reprezentăm o comunitate de oameni remarcabili“, a arătat Cosmin Andron. 
În acest proiect, celor doi li s-a alăturat şi Ştefan Dărăbuş, directorul HHC. Chiar dacă acesta nu a fost implicat în expediţia tocmai încheiată, Dărăbuş a atins vârful muntelui Kilimanjaro în 2006. „Mi se pare un proiect ambiţios. Suntem prieteni de ani buni şi vreau să fac parte şi eu din această reuşită. Vom încerca să ducem totul la bun sfârşit, astfel să demonstrăm că există şi lucruri bune, care merită prezntate şi urmate de toată lumea“, a spus directorul HHC. 
Foto
Doi băimăreni au ajuns pe vârful Masivului Kilimanjaro

„Dacă nu toţi, măcar unul din noi să ajungă în vârf“

Conştienţi de greutatea parcursului pe care urmează să-l străbată, cei trei sunt deacord la unison că victoria este cea mai importantă. „O astfel de expediţie implică foarte multe lucruri, printre altele şi un efort fizic enorm. Dacă eu şi Ştefan nu vom ajunge în vârful Everestului îl vom împinge de la spate pe Cosmin să ajungă acolo. Ştim ce implică acest proiectşi vom face tot posibilul să-l ducem la bun sfârşit“, a spsu Cristian Niculescu Ţâgârlaş. 

O altă figurică publică implicată în acest proiect este primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Acesta s-a arătat impresionat de reuşita de până acum şi va susţine ascensiunea celor trei pe viitoar. „Este foarte important pentru fiecare să lase ceva în urma să, să facă ceva pentru comunitate încât să rămână în istoria municipiului. Este un gest simbolic, de o importanţă majoră. Este un gest care duce comunitatea băimăreană pe cele mai înalte culmi şi poate pe viitor mă voi implica şi personal într-o astfel de expediţie, dar până atunci voi ajuta în orice manieră acest proiect. Lucrurile importante de diferenţiază de ceilalţi, iar aşa steagul municipiului Baia Mare va putea fi văzut pe cele mai înalte culmi“, a arătat Cherecheş. 

Circuitul „Seven Summits“ presupune ascensiunea pe cele mai înalte vârfuri din lume: Kilimajaro (5.895m), Masivul Vinson (4.892m), Elbrus  (5.642m), Mount McKinley (6.194), Aconcagua (6.961), Mont Blanc (4.810m) şi Everest (8.848m).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: