FOTO Epava elicopterului prăbuşit la Săpânţa, coborâtă din munţi pe bucăţi, după o săptămână. Trupul pilotului nu a fost încă luat de la morgă

FOTO Epava elicopterului prăbuşit la Săpânţa, coborâtă din munţi pe bucăţi, după o săptămână. Trupul pilotului nu a fost încă luat de la morgă

Epava este dezmembrată de o firmă specializată din Oradea. FOTO: Arhivă personală

După o săptămână de la descoperirea epavei din pădurea din apropierea localităţii maramureşene Săpânţa, resturile aparatului de zbor încep să fie coborâte din munţi. Elicopterul a fost dezmembrat cu ajutorul specialiştilor unei firme din Oradea, necunoscându-se încă cine va suporta costurile acestei operaţiuni. Cel mai probabil, acest lucru o va face administraţia locală din Săpânţa.

Joi, 16 mai, specialiştii de la firma din Oradea, însoţiti de reprezentanţi ai autorităţii locale din Săpânţa au urcat în munţi pentru a coboră epava aparatului de zbor descoperit în 9 mai. Operaţiunea s-ar putea să dureze multe ore, mai ales că aceasta este îngreunată de ploaie.
 
„Suntem de dimineaţă aici. A început şi ploaia, nu ştiu dacă terminăm până deseară. Se dezmembrează elicopterul şi îl vom coborî cu un tractor”, a declarat Gheorghe Stan, primarul localităţii Săpânţa.
 
Epava a fost dezmembrată pentru că nimeni nu a revendicat elicopterul Kamov Ka-26, de fabricaţie rusească, cu care s-a prăbuşit fostul ofiţer de aviaţiei bielorus, Dimitri Evghenievici Kostikov, în vârstă de 47 de ani. Potrivit unor surse, aceste rămăşite urmează să fie depozitate la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei. 
 
Trupul pilotului nu a fost ridicat de familie
 
Chiar dacă medicii legişti au finalizat autopsia pilotului găsit mort lângă epavă, trupul acestuia este ţinut în camera frigorifică de la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei pentru că niciun reprezentant al familiei nu a venit să îl ridice. Potrivit autopsiei, pilotul a supravieţuit impactului. Datele ecropsiei au arătat că acesta a suferit multiple traumatisme, dar nu de natură să îi pună viaţa în pericol. Pilotul ar fi murit la aproximativ 24 de ore după impact şi din cauza condiţiilor meteo care i-au agravat starea. 
 
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: