Reacţia unui medic de la Spitalul din Bacău după ce protestatarii au strigat „asasinii” la adresa cadrelor sanitare

Reacţia unui medic de la Spitalul din Bacău după ce protestatarii au strigat „asasinii” la adresa cadrelor sanitare

Medicul Ioana Dinu nu se astepta la reacţia virulentă a protestatarilor

Medicul se afla de gardă luni seara, când au avut loc evenimentele, iar un grup de protestatari a pătruns nestingherit în spital.

La fel ca alte multe oraşe, şi la Bacău au fost proteste de stradă luni seara. Unul dintre grupurile de protestatari a intrat şi în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă, în dreptul pavilionului unde sunt bolnavii COVID-19, şi a protestat împotriva cadrelor medicale.

Aceştia au strigat „asasinii” şi „hoţii”, mesaje atribuite doctorilor din spital. Totul s-a desfăşurat în prezenţa forţelor de ordine, care nu i-au impiedicat pe protestatari să intre în curtea spitalului.

Unul dintre doctorii aflaţi la acel moment în spital a spus că evenimentele „frizează ridicolul”.

„Ştiam că e un protest anti-restricţii, anti-mască şi când am văzut că se îndreaptă în curtea spitalului am avut un sentiment de frică şi m-am gândit: oare ce urmează să facă, să forţeze uşile, să intre înăuntru? Că ştiţi că omul e imprevizibil în situaţiile acestea. Dar pe urmă am văzut că sunt paşnici”, spune aceasta.  Medicul crede că gestul protestatarilor este unul nedrept, greu de catalogat şi vine în condiţiile în care medicii sunt disperaţi şi aproape resemnaţi în faţa tot mai multor cazuri grave care ajung la spital.  „Frizează ridicolul – este cuvântul cel mai potrivit pe care pot să-l folosesc. Manifestanţii erau în faţa pavilionului unde sunt internaţi pacienţii cu COVID-19 în condiţiile în care chiar ieri au fost foarte, foarte multe internări. Salvările veneau una după alta, duceau pacienţii acolo… E de neconceput, de nevăzut, nu ştiu dacă pot să descriu”, a declarat dr. Ioana Dinu, citată de Libertatea.

Medicul a adăugat că ţinând cont de numărul de pacienţi care au fost în Bacău până acum, era aproape imposibil ca cei din faţa spitalului să nu aibă internaţi cunoştinţe chiar în acele momente.

Vă mai recomandăm:

Scandal la Spitalul Judeţean Galaţi. Protestatarii au aruncat cu petarde şi pietre, iar jandarmii au folosit gaz iritant

Protest cu 2.000 de oameni în stradă, la Galaţi. S-au aruncat petarde şi pietre VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările