Femeia din Glăvăneşti care îşi creşte singură cei cinci copii, tripleţi şi gemeni, va fi ajutată şi de Crucea Roşie din Bacău

Femeia din Glăvăneşti care îşi creşte singură cei cinci copii, tripleţi şi gemeni, va fi ajutată şi de Crucea Roşie din Bacău

Ionica Sârbu îşi creşte cei cinci copii din alocaţii, după ce a fost părăsită de soţ FOTO Facebook

Despre cazul Ionicăi Sârbu, mamă a cinci copii, tripleţi şi gemeni, părăsită de soţ, fără surse de venit a relatat încă de acum doi ani ziarul Adevărul. Unul dintre tripleţi s-a născut cu probleme severe la inimă, după o sarcină cu probleme şi violenţe. Cu sprijinul binefăcătorilor, Nicolas a fost operat iar mama copiilor a reuşit să le asigure traiul, cu mare dificultate. Acum şi Crucea Roşie le sare în ajutor.

Ionica Sârbu, din comuna băcăuană Glăvăneşti, va ajutată şi de Crucea Roşie Română-Filiala Bacău. „Am contactat-o pe doamna Ionica Sârbu şi i-am transmis că un echipaj al Serviciului de Ambulanţă al Crucii Roşii Bacău va efectua acest transport în mod gratuit. Copilul este programat la control, la Spitalul Monza, în data de 8 august, urmând ca după terminarea acestuia să îi transportăm înapoi, în localitatea de domiciliu. În plus, am luat familia în evidenţă şi o vom sprijini cu pachete alimentare şi igienice, dar şi cu îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru cei mici”, a declarat Dan-Marcel Babliuc, directorul Crucii Roşii Bacău.


Crucea Roşie Română – Filiala Bacău s-a sesizat în urma articolelor apărute în presă, ce povestesc drama unei femei din comuna Glăvăneşti, judeţul Bacău, care îşi creşte singură cei cinci copii, fiind părăsită de multă vreme de soţ. Ionica Sârbu, mamă de gemeni şi de tripleţi, trăieşte din alocaţiile copiilor şi dintr-un mic ajutor primit din partea bunicului celor mici. „Pe lângă toate acestea, Nicolas, unul dintre tripleţi, se confruntă cu o gravă problemă de sănătate, fiind diagnosticat cu defect septal atrial restrictiv, afecţiune gravă din cauza căreia copulul nu se dezvolta normal. Cu ajutorul unor oameni inimoşi, care au contribuit cu donaţii, copilul a fost operat la Spitalul Monza din Bucureşti în octombrie 2015. Intervenţia chirurgicală a decurs bine, dar Nicolas trebuie să meargă bianual la control, în primii doi ani după operaţie, iar apoi anual. Având în vedere costurile de transport şi posibilităţile financiare extrem de reduse ale mamei, aceste drumuri la Bucureşti au devenit imposibil de realizat“, se arată într-un punct de vedere transmis de Crucea Roşie Română –Filiala Bacău.


Ziarul Adevărul a relatat în ultimii doi ani, pas, cu pas, despre eforturile pe care  Ionica Sârbu le face pentru a obţine bani pentru alimente şi problemele de sănătate ale celor trei tripleţi, David Nicolas şi Cristian, născuţi după o sarcină cu probleme, pe fondul unei stări conflictuale cu soţul. Bătută şi părăsită de soţ, a rămas să aibă grijă de cei cinci copii. Dintre tripleţi, cele mai probleme de sănătate le-a avut Nicolas, născut cu retard psihomotor dar şi cu un defect la piept şi inimă, care i-a pus în pericol viaţa. „Operaţia a fost cu risc. Ne-au ajutat, cun bani strânşi din donaţii, cei de la Fundaţia Salvează o Inimă. În total, intervenţia a costat 4800 de euro. Acum, Nicolas este agitat după ce i s-a oprit administrarea calmantelor.  Operaţia a a reuşit, dar e nevoie de consultaţii, pentru tripleţi şi mai ales pentru Nicolas. Numai drumul cu maşina, dus întors până la Bucureşti, ne costă cam 500 de lei, iar consultaţia unui copil, 200 de lei. Avem nevoie de ajutor, chiar dacă ce a fost greu a trecut. Oamenii cu suflet, cărora le mulţumesc, mi-au salvat băieţelul“, a spus în luna octombrie, pentru ziaru Adevărul, Ionica Sârbu.

Serviciul de Ambulanţă al Crucii Roşii Bacău (SACRO)


Serviciului de Ambulanţă al Crucii Roşii Bacău (SACRO) este primul serviciu de ambulanţă înfiinţat după căderea regimului comunist de o filiala de Cruce Roşie pe teritoriul României. Din anul 2011 până în prezent SACRO a reuşit, din donaţiile cetăţenilor, din sponsorizări şi din surse proprii să devină un serviciu de ambulanţă performant, ce numără în acest moment 11  ambulanţe dotate, tip A1 /A2 – 7 ambulanţe , B2 - 3 ambulante şi un autoturism de transport pentru consultaţii de urgenţă la domiciliu (ACD).  În acest moment, Servicul de Ambulanţă îşi desfăşoară activitatea în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, efectuând externări de pacienţi.  „Un alt contract este cel cu Spitalul Judeţean Bacău unde avem in medie 4-5 pacienţi dializati pe care ii transportam.  Din anul 2015, Serviciul de Ambulanţă al Crucii Roşii Bacău a început să efectueze inclusiv transporturi internaţionale – două fiind efectuate din Italia (localitatea Valdagno şi localitatea Larino) către România şi unul recent, în iunie 2016, al unei paciente internate în Germania - localitatea Bad Kissingen până la Spitalul de Îngrijiri Paliative Ilişeşti din judeţul Suceava. Pacienta, cetăţean român în vârstă de 61 de ani, a fost externată de la Klinik Bavaria“, se arată în comunicatul semnat de Crucea Roşie.

Mesaj dramatic de la o mamă cu tripleţi şi gemeni din Bacău: „Nu am ce să le pun pe masă, de Crăciun. Cu banii din alocaţie am plătit scutecele şi laptele“

„Din alocaţia lor le-am plătit pempărşii şi laptele de la vacă“
 
Deoarece trebuie să-i vegheze permanent, Ionica Sârbu nu are cum să se angajeze şi nici cum să le ofere mai mult copiilor săi. „Am ramas iar cu factura de lumină neplatită, pentru că în luna noiembrie am fost iar cu Nicolas la control la Bucuresti şi s-au cheltuit banii. În ianuarie e următorul control, cel periodic, la trei luni. Nu am bani cu ce să mă duc, nu am ce să le pun pe masă, de Crăciun sau să le cumpăr o jucărie să-i pot bucura, aşa cum se bucură ceilalţi copíi de vârsta lor.  Din alocaţia celor cinci copii ai mei, de  420 de lei, în total, le-am luat pempărşi şi am plătit laptele de vacă, că sunt abonată la un vecin“, a spus Ionica Sârbu, cu ochii în lacrimi. 
„Ma limitez din 420 de lei, să le asigur hrana zilnică. Tot cu ajutorul oamenilor m-am dus la control. Datorită lor, la anul, în toamnă, vor merge la gradiniţă doar doi dintre tripleţi, Nicolas este încă în urmă cu dezvoltarea şi nu poate merge. I-am putut bucura cu un brăduţ artificial, cei mari pricep mai multe şi înţeleg poate situaţia prin care trecem. Ca mamă, mă doare tare că nu le pot oferi mai mult. Cu ajutorul lui Dumnezeu, poate se recuperează şi Nicolas,  să pot merge şi eu la muncă“, a mai spus, îndurerată, femeia. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: