Elevii băcăuani au strâns 25 de tone de hârtie pentru reciclare (VIDEO)

Sute de elevi de la şcolile şi liceele din Bacău au participat la campania - concurs "Start reciclării" - ediţia a II-a, organizată de Asociaţia Iubim Natura.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au luat parte 12 şcoli din oraşul Bacău care, timp de un an, s-au întrecut în colectarea selectivă a deşeurilor de hârtie. „Dacă anul trecut s-au strâns 18 tone de deşeuri de hârtie, anul acesta s-au colectat de la şcolile participante peste 25 de tone. Anul trecut au fost oferite premii în valoare de 2100 lei, iar anul acesta premiile au fost în valoare de peste 3900 lei. Noutatea faţă de anul trecut este că mai multe scoli s-au mobilizat exemplar", a declarat Florin Suciu, organizatorul concursului.

Şcoala "Constantin Platon" şi echipa de elevi şi profesori de acolo au reuşit să îşi păstreze titlul de campioană cucerit anul trecut, strângând peste 4700 de kilograme de deşeu din hârtie. Doar Scoala "Ion Creangă" (locul 2) a mai reuşit să mai treacă pragul celor 4000 de kilograme de maculatură colectată. Marţi, la Arena Mall, Asociaţia Iubim Natura a organizat festivitatea de premiere a elevilor care au participat la proiect. Aceştia au oferit publicului o serbare cu scenete şi momente muzicale şi de poezie, iar după festivitate au plecat acasă cu premii în jucării, rechizite, alimente şi dulciuri.


citeste totul despre: