Hotel Hamlet, aşa cum apare pe booking.com, unde îşi face publicitate de pe 27 august 2015, nu respectă normele de siguranţă la incendii, modificările camerelor sunt făcute fără proiect şi fără avizele necesare. 

Mai multe instituţii ale statului român au fost sesizate de un fost asociat al patronului, după drama din Clubul Colectiv din Capitală, că ceea ce s-a făcut în Casa de Cultură din Bacău este un pericol public. Reclamaţiile au fost făcute pe 11 noiembrie şi nu au primit răspuns nici după 80 de zile. În timp ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Bacău se acoperă cu o declaraţie pe proprie răspundere a directorului de la Casa de Cultură, Gheorghe Huluţă, care afirma că nu există nicio activitate în acele camere, Primăria Bacău, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Direcţia de Sănătate Publică nu au nicio justificare pentru lipsa reacţiei, nicio justificare prin care să rămână în domeniul legal. Pentru toate instituţiile enumerate, deşi hotelul primeşte, potrivit anunţului oficial, clienţi între ora 8 şi ora 23, uşa holului de la Hotel Hamlet a fost închisă. Iar rezultatele controalelor, fireşte, egale cu 0. 

Hotelul Hamlet are ieşirea de urgenţă blocată, aşa cum au găsit-o cei care s-au cazat intenţionat pentru obţinerea probelor. În spatele ei sunt încăperi în care se spală rufele dar şi două centrale, învecinate, una electrică şi alta, pe gaz, care oricând pot sări în aer.  Situaţia din centrul oraşului Bacău, la fel ca şi cea în Colectiv, arată că pentru românul din instituţiile statului contează mai mult banii, maţul gros şi mai puţin siguranţa cetăţeanului şi respectarea legii. În Bacău dar şi peste tot în ţară orice se poate muşamaliza, dacă asta serveşte celor care au pâinea şi cuţitul, puterea politică şi administrarea statului.