Expoziţia de pictură a fostei jurnaliste Luminiţa Pătrăţeanu la Warminster, Marea Britanie

0
0
Luminiţa Pătrăţeanu, expoziţie de pictură la Warminister
Luminiţa Pătrăţeanu, expoziţie de pictură la Warminister

Oneşteanca Luminiţa Pătrăţeanu şi-a expus zilele trecute picturile la un magazin de artă din Warminster, la aproape 150 de kilometri de Londra. Pasionată de arte, de poezie şi pictură, Luminiţa Pătrăţeanu a renunţat la presă, în urmă cu aproape 10 ani, pentru a se dedica altor proiecte. Un timp a lucrat pe lângă cabinetul parlamentarului Valerian Vreme, iar de aproape cinci ani îşi dedică timpul picturii şi familiei.

Luminiţa Pătrăţeanu, membră a Uniunii Artiştilor Plastici, Filiala Oneşti, şi-a vernisat expoziţia de pictură în oraşul britanic Warminster, în prezenţa mai multor pasionaţi de artă dar şi a unor prieteni din România.

 Potrivit propriului CV, prima expoziţie a fostei jurnaliste a avut loc în anul 2000, "Cântec de iarna cu Nichita", urmată de "Fragmente de existenţă" (2001), " Naphtallene Story" (2014), "Epistole de Crăciun (2014), "Glamour story" (2015), "Route about story" ( 2016), "Basarabia, prin Romania în Europa ( 2016),  "Story, yesterday & today" . 

Picturile ei au ajuns, cu diferite ocazii în mai multe ţări din Europa şi nu numai. 

Realizează şi lucrări de tip hand made, pictează pe pinze pe chevalet, vase, genţi, pietre, rochii, iar lucrări semnate de Luminiţa Pătrăţeanu sunt prezente în Franţa, Ungaria, Italia, Uk, România şi SUA.


„Să lasam frumosul să se intample. Luminiţa Pătrăţeanu,membră a U.A.P. Oneşti, expune zilele acestea ,în apropiere de Londra. Cochetand cu multe din atributele artei ,de-a lungul vremii, îşi lasă sufletul, cărare neumblată ,deschis iubitorilor de inefabil“, se arată în prezentarea făcută de Liţă Chiţcan, preşedinte UAP Oneşti


Luminiţa Pătrăţranu şi dr. Adrian Cortîrleţ, managerul Spitalului Moineşti FOTO Mircea Merticariu

„Route along story“

Luminiţa Pătrăţeanu a suprins şi la ultima ei expoziţie din Bacău, care a avut loc pe 21 aprilie 2016.  Vernisajul a avut loc într-o spălătorie auto a unei foste jurnaliste din Bacău, Dana Mc Allister, care a locuit mai mulţi ani în Marea Britanie, iar expoziţia s-a intitulat „Route along story“.

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite