Cum va arăta autostrada moldovenilor Focşani–Bacău. Tronsonul de 97 de kilometri a fost modelat 3D VIDEO

Cum va arăta autostrada moldovenilor Focşani–Bacău. Tronsonul
de 97 de kilometri a fost modelat 3D VIDEO

FOTO arhivă Adevărul

Până în luna aprilie 2022 trebuie finalizată proiectarea tronsonului Focşani – Bacău, parte a autostrăzii A7, care traversează Moldova. CNAIR anunţă că a fost depus studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru această porţiune de autostradă.

Ştiri pe aceeaşi temă

A trecut exact un an de la deschiderea primei secţiuni din Autostrada A7, Centura oraşului Bacău. 

Astfel, în decembrie 2020 a fost dată circulaţiei o porţiune de 16,2 kilometri din Centura oraşului Bacău, care se suprapune cu traseul autostrăzii A7, aflat deocamdată în stadiu de propunere: Ploieşti - Buzău - Focşani - Bacău - Paşcani. 

Contractul pentru întreg traseul Centurii Bacău, de 30,70 de kilometri, a fost semnat cu asocierea Spedition - UMB SRL - Tehnostrade SRL în luna august 2018, preţul fiind de 668.330.294,63 lei fără TVA. 

Acum, în decembrie 2021, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vine cu o veste care continuă, măcar pe hârtie, traseul mult-aşteptatei autostrăzi. CNAIR transmite că firma Consitrans a finalizat prima etapă a contractului privind studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic al tronsonului Focşani – Bacău din A7. Aceasta a depus studiul de fezabilitate, iar până în aprilie 2022 va trebui să finalizeze şi proiectarea.
 
„După ce CNAIR va analiza documentele, prestatorul va trece la următoarea etapă a contractului care constă în elaborarea Proiectului Tehnic. Contractul trebuie finalizat până în luna aprilie a anului 2022”, au precizat reprezentanţii CNAIR, care au realizat şi o modelare 3D a viitorului tronson de autostradă.
 
După ce documentaţia amintită va fi finalizată, se va trece la construcţia propriu-zisă a secţiunii A7, Focşani-Bacău, în lungime de 97 de kilometri. Perioada de evaluare a ofertelor depuse la licitaţia pentru construirea tronsonului Ploieşti – Buzău din autostrada Moldovei (A7) a fost prelungită până pe 22 februarie 2022. Termenul iniţial pentru finalizarea evaluării era 13 decembrie 2021.
 
A fost ratat şi termenul estimat iniţial în luna august pentru lansarea la licitaţie a tronsonului Buzău – Focşani. 

 
Ulterior, CNAIR a anunţat pe 3 decembrie avizarea indicatorilor tehnico – economici ai tronsonului Buzău – Focşani din Autostrada Moldovei (A7). Noul termen estimat atunci pentru lansarea licitaţiei era finele anului în curs.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările