A fost semnat contractul de execuţie pentru realizarea iluminatului public stradal în comuna Mărgineni, cu ajutorul energiei solare

A fost semnat contractul de execuţie pentru realizarea iluminatului public stradal în comuna Mărgineni, cu ajutorul energiei solare

Comuna băcăuană Mărgineni va fi iluminată integral cu ajutorul energiei solare FOTO Mircea Merticariu

Zilele trecute a fost semnat contractul de execuţie pentru instalarea a 1800 de stâlpi de iluminat  public stradal în comuna Mărgineni, dotaţi cu echipamente de producere a energiei electrice, cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Proiectul, unic în România, este finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Axa 4.

Zilele trecute au fost semnate ultimile hârtii care privesc contractul de execuţie a iluminatului public stradal în comuna băcăuană Mărgineni, care va fi realizat integral cu ajutorul energiei solare. Potrivit edilului Marcelin Şolot, consorţiul câştigător are în componenţă societăţi din Austria şi Germania dar şi firma Gironap din Oneşti. „Este un moment foarte important pentru noi. În sfârşit, s-a semnat contractul de execuţie. Vom avea cel mai modern sistem de iluminat public stradal din România. Proiectul este unic în România, dar şi în Europa. Vor fi schimbaţi aproximativ 1800 de stâlpi, în întreaga comună, pe o lungime de 90 de kilometri de drum. Fiecare va avea propriul panou fotovoltaic, iar garanţia pentru tot proiectul este de 20 de ani“, a spus primarul Marcelin Şolot. Proiectul, în valoare de peste 11,1 milioane lei, va fi realizat în următorul an.

Anunţul oficial al semnării contractului va fi făcut în următoarele săptămâni, când este aşteptată la Bacău vizita oficială a premierului Victor Ponta. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: