A fost lansată monografia Colegiului “Vasile Alecsandri”. Autorul lucrării este Marin Preda, nepotul cunoscutului romancier

A fost lansată monografia Colegiului “Vasile Alecsandri”. Autorul lucrării este Marin
Preda, nepotul cunoscutului romancier

Profesorul Marin Preda

“Ani, chipuri şi voci 1921-2011” – Monografia Colegiului Naţional “Vasile Alecsandri", lucrare reprezentativă a istoriei liceului băcăuan, a fost lansată marţi, ora 11:00, în cancelaria şcolii.

 

Evenimentul a fost prezentat de Vasile Cautiş, directorul instituţiei, alături de Marin Preda, autorul cărţii şi totodată unul dintre nepoţii marelui prozator din perioada interbelică.

În monografie autorul vorbeşte despre punerea primei pietre la temelia instituţiei de învăţământ, în anul 1921, când aceasta purta numele de „Şcoala secundară de fete” şi până în zilele noastre, când a devenit Colegiu Naţional.

Totodată, lucrarea mai cuprinde şi o serie de interviuri cu unii dintre cei mai reprezentativi profesori ai şcolii.

“Scopul acestei lucrări monografice este recuperarea memoriei vii sau a amintirilor celor care au fost strâns legaţi, prin viaţă şi, uneori, prin istoria familiilor lor, chiar de istoria liceului”, a explicat profesorul Preda.

Marin Preda este profesor de Limba şi Literatura Română în Colegiul “Alecsandri” de peste 30 de ani. A absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti.

În 1983, a debutat în revista “Ateneu” cu povestirea  “Dragă, mă iubeşti?”. Mai apoi, a publicat mai multe articole în reviste de specialitate.

Monografia colegului băcăuan îl are coautor pe profesorul de istorie Viorel Cruceanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările