80 de băcăuani pun la punct viitorul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru proiect s-a primit finanţare de 230.000 de euro de la UE. Din echipa care gândeşte noua strategie de dezvoltare a Bacăului fac parte persoane din toate categoriile sociale.

Agenţii economici, cetăţenii şi instituţiile publice şi-au dat ieri acordul pentru a pregăti o strategie de dezvoltare a oraşului pe termen mediu şi lung. Documentul vizează pe lângă însumarea unor proiecte majore de investiţii şi o bază de date ale instituţiilor din oraş.

„Se va organiza un comitet format din 80 de persoane ce provin din toate domeniile societăţii. Aceştia se vor întâlni lunar şi vor dezbate soluţii şi proiecte menite a dezvolta municipiul“, a declarat Mihaela Vrabete, şef al Direcţiei de Strategii şi Politici Publice.

Pentru întrunirile comitetului s-a obţinut o finanţare de 230 de mii de euro de la Uniunea Europeană.
Infrastructura rutieră, prioritate a oraşului

Şefii municipalităţii au prezentat ieri în faţa comitetului o schiţă cu investiţii, pe care intenţionează să le deruleze până în 2020, proiecte aflate în diferite stadii de implementare. 

Construirea unei centuri de ocolire a oraşului, realizarea celui de-al doilea pod peste râul Bistriţa, înlocuirea în proporţie de 75% a reţelei de termoficare din oraş sau ridicarea unei noi săli de sport, cu o capacitate de 6.000 de locuri, sunt doar o parte din proiectele pe care şefii Primăriei le au pe hârtie. „Comitetul nou format va avea rolul de a veni cu idei şi soluţii practice privind proiectele oraşului“, a declarat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

Până la această dată, edilii se laudă că au proiecte în valoare de peste 300 de milioane de euro, iar cele mai multe vor să le realizeze cu banii de la Uniunea Europeană. O astfel de investiţie este centura oraşului.

„Investiţia se ridică la 100 de milioane de euro şi ea trebuie pusă în practică indiferent de câte piedici ne lovim“, a mai spus Romeo Stavarache.

Investiţii la stadiul de proiect
- Terminarea şi darea în folosinţă până în anul 2012 a noului Spital Municipal - 100 de milioane de euro;
- Reabilitarea Spitalului TBC şi realizarea în cadrul acestuia a unei secţii de chirurgie toracică - 2,5 milioane de euro;
- Încheierea lucrărilor de aducţiune a apei potabile de la Valea Uzului şi darea în folosinţă a unei noi staţii de tratare a apei - 57 de milioane de euro;
- Construirea centurii de ocolire a oraşului - 100 de milioane de euro;
- Arterele care asigură intrarea în municipiul Bacău să fie amenajate cu patru benzi de circulaţie;
- Construirea unui alt pod peste râul Bistriţa.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite