Chilli con carne, după reţeta unui bucătar din Arad participant la Chefi la Cuţite

Chilli con carne, după reţeta unui bucătar din Arad participant la Chefi la Cuţite

Prepratul se găteşte în 50 de minute. Foto Raul Vidican

Bucătarul arădean Raul Vidican, care participă la show-ul TV culinar „Chefi la Cuţite“ ne-a dezvăluit secretul mâncării chilli con carne sau tocana mexicană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bucătarul arădean Raul Vidican explică pentru adevarul.ro o reţetă savuroasă. Nu este greu de făcut şi totul este gata în maxim o oră. “Este un preparat delicios care se prepară relativ uşor. Baza este carnea tocată de vită şi fasolea, iar ardeiul iute (chilli) dă un plus de gust”, spune bucătarul arădean Raul Vidican.

Pentru a prepara patru porţi de chilli con carne avem nevoie de: carne tocată de vită 500 de grame, o bucată de ceapă, 30 de mililitri de ulei, un morcov, o bucăţică de ţelină, 200 de mililitri de vin roşu, s’500 de grame de fasole roşie din conservă, sare, piper, oregano, busuioc, chilli.

“Punem ceapa cu morcovul şi ţelina,  tăiate mărunt în tigaie cu uleiul şi le călim bine. Apoi adăugăm carnea tocată. Le lăsăm până sunt călite foarte bine, până a scăzut apa lăsată de carne. Adăugăm pasta de tomate, vinul şi condimentele. Lăsăm la fiert în jur de 50 de minute. Cu cât lăsăm mai mult la foc mic, gustul devine tot mai intens. În ultimele 10 minute adăugăm fasolea roşie”, prezintă Raul Vidican reţeta.

Acest preparat se poate servi cu orez sau simplu cu puţină smântână.

Vă mai recomandăm:

Postul Paştelui: trei reţete cu ingrediente sănătoase şi ieftine. Cum să faci rapid cele mai delicioase preparate culinare

Cu ce ţineau postul sătenii în urmă cu 100 de ani. Reţete simple din bucătăria ţăranului, cu doar două ingrediente

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările