Caz umanitar. O mamă singură se luptă să îşi salveze fetiţa. Sunt zile când nu are bani să cumpere nici pâine

Caz umanitar. O mamă singură se luptă să îşi salveze fetiţa.
Sunt zile când nu are bani să cumpere nici pâine

Andreea alături de mama ei

O mamă din Arad se luptă zi de zi să-şi întreţină cei doi copii. Viaţa lor nu este deloc uşoară, mai ales că fetiţa ei, în vărstă de 9 ani, are grave probleme de sănătate, fiind diagnosticată cu sindromul Down. Sunt zile în care femeia nu are bani să le cumpere celor doi copii nici măcar pâine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andreea s-a născut în data de 2 noiembrie 2005, iar la naştere a fost diagnosticată cu Sindrom Down. Cum asta nu ar fi de ajuns la vârsta de la un an şi jumătate a făcut o dublă pneumonie.

Mihaela Moţiu, mama fetiţei, ar lucra, dar pentru că micuţa este aşa de bolnavă aceasta nu poate pleca de lângă ea. Deşi este cântăreaţă de muzică populară, în ultima perioadă aceasta nu a mai putut merge la nunţi şi petreceri.

 „Nu pot promite că voi cânta la cineva la nuntă, botez sau petrecere, deoarece nu ştiu la data respectivă cum se va simţi Andreea. Aşa că de trei ani cânt rar la câte un spectacol când mă cheamă colegii”, a declarat mama fetiţei.

Aceasta spune că de când s-a îmbolnăvit de pneumonie a început calvarul. 

 „După ce a fost stabilizată cât de cât aici la Arad am luat drumul Szegedului (Ungaria). Acolo, în urma investigaţiilor şi a unui cateterism a fost diagnosticată cu o singură valva la inimă. DSV...DSA...adică defect septal atrial şi defect septal ventricular, astea insemnând orificii în atriu şi ventricul de 3cm...2,5cm precum şi altele mai mici. A fost operată pe cord. Operaţia a costat peste 30 000 de euro. În urma acestei operaţii Andreea a trebuit o perioadă mai lungă de timp să facă pauză de orice efort fizic. După un an când a reînceput din nou să umble datorită faptului că nu avea susţinere musculară şi ligamentară oasele picioarelor au suferit. De aici porneşte o alta serie de intervenţii chirurgicale (protezare de rotule). Până în prezent a fost doar un picior operat mai urmează celălalt picior, apoi şoldurile pentru a egaliza picioarele. Unul este mai lung, mai trebuie o intervenţie chirurgicală pe cord pentru montarea unei proteze de valvă” mărturiseşte Mihaela.

Nu are bani de kinetoterapia şi şcoală

Toate acestea costă enorm, iar Mihaela fiind o mamă singură cu doi copii nu poate suporta costurile. 

„Mai am un băiat de 17 ani şi trăim din salarul de 610 lei pentru că micuţa este gradul 1 de handicap cu însoţitor iar eu sunt asistentul ei personal. Mai am alocaţiile copiilor şi pensia alimentară de la tata de 300 lei. Am întrerupt şi recuperările motorii adică kinetoterapia la Andreea pentru că nu fac faţă financiar. Am înscris-o la un centru şcolar pentru copii cu dizabilităţi dar nu pot să plătesc taxa lunară aşa că este când nu o pot trimite la şcoală ceea ce pentru ea este foarte rău pentru că nu poate progresa”, mărturiseşte Mihaela.

Cei care doresc pot face donaţii în conturile Banca Transilvania SWIFT: BRTL022
RO72BTRLRONCRT0228959101 cont lei sau RO22BTRLEURCRT0228959101 cont Euro sau RO26BTRLUSDCRT0228959101 cont dolari, pe numele Moţiu Mihaela.
 

Vă mai recomandăm: Apel umanitar pentru Alexandru Jurcan, un profesor de istorie cu destinul frânt. Are 25 de ani, cancer şi o luptă de câştigat

Apel umanitar pentru George, un bebeluş nenorocit în spitalele din România: “Aş fi născut în străinătate, să-l scap de tot chinul”

Andreea alături de mama ei la aniversarea de nouă ani 

Imagini din aceeasi galerie
  • Andreea alături de mama ei la aniversarea de nouă ani 
  • Andreea are 10 ani 
  • A venit Moş Crăciun şi la Andreea
  • MIhaela Moţiu cântă muzică populară când are timp 
  • Andreea Moţiu
  • Mihaela zâmbeşte chiar dacă sufletul îî plânge 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările