Spovedania ipocrită a lui Liviu Dragnea.  Baronul PSD a descoperit că „în 25 de ani, în România, nu s-a făcut nimic, s-au risipit miliarde de euro”

Spovedania ipocrită a lui Liviu Dragnea.  Baronul PSD a descoperit că „în 25 de ani, în România, nu s-a făcut nimic, s-au risipit miliarde de euro”

Liviu Dragnea

„În ultimii 25 de ani, în România, nu s-a făcut mai nimic. În lipsa unui proiect de ţară, s-au risipit zeci de miliarde de euro, iar clasa politică n-a făcut altceva decât să se certe în emisiuni televizate”. Nu este concluzia unui român de rând. Este declaraţia făcută duminică, la Teleorman, de Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, deputat, fost ministru al Dezvoltării, vicepremier, fost preşedinte al Consiliul Judeţean Teleorman.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce a condus judeţul Teleorman, vreme de 12 ani, şi Ministerul Dezvoltării, mai bine de doi, deputatul fost vicepremier Liviu Dragnea a ajuns la concluzia că, în România, s-au rispit şi s-au furat bani. Prezent la Conferinţa Organizaţiei Femeilor Social Democrate, cu prilejul alegerii unei noi conduceri, Dragnea a avut un moment de sinceritate care a stârnit zâmbete ironice: 
 
Suntem la 25 de ani de la Revoluţie. Ce s-a realizat în această ţară? Avem vreo autostradă cumva care leagă sudul României de Transilvania? Din câte ştiu eu, nu. Avem vreo autostradă care leagă Moldova de Transilvania? Din câte ştiu eu, nu. Avem vreo autostradă care leagă Moldova de Bucureşti şi de sud? Nu. Avem în continuare, nu cumva, milioane de români care trăind în satul românesc, când ies din curte, pe uliţă, riscă să intre până la genunchi în noroi? Avem. N-avem cumva milioane de români care şi acum îşi doresc, de multe ori cu speranţă, de multe ori, fără speranţă, să aibă şi ei un sistem de alimentare cu apă, care-şi doresc să aibă şi ei în satul lor o şcoală modernizată. În 25 de ani de zile s-au cheltuit zeci de miliarde de euro, că ţara asta a produs. Nu vorbesc de  banii furaţi, dar banii cheltuiţi în lipsa unui program, a unei viziuni strategice au fost bani risipiţi”.

Teleormanul lui Dragnea, polul sărăciei din România

În  vreme ce judeţul s-a afundat în ultimii ani în sărăcie, celebra Tel Drum a câştigat contracte peste contracte.
Numai în  perioada 2003-2004, firma a câştigat toate proiectele SAPARD pe drumurile din Teleorman, în valoare de 4,95 milioane euro. Într-un singur an, 2009, Tel Drum câştiga din bani publici, în judeţul condus de Liviu Dragnea, contracte de aproximativ 400 de milioane de lei. În ultimii trei ani se estimează că firma a câştigat din bani publici peste 100 de milioane de euro, ca urmare a contractelor încheiate cu insituţii publice. 
 
Cum s-au furat bani în Teleorman, sub nasul lui Dragnea 
 
Tot Tel Drum a câştigat şi cele mai importante proiecte finanţate cu fonduri europene derulate în Teleorman, pe vremea când judeţul era condus de Liviu Dragnea. Comisia Europeană a pus ochii, în 2011, pe două dintre contracte date de Consiliul Judeţean către Tel Drum. Oficialii europeni au concluzionat că, în Teleorman, s-au furat bani, prin contractele de reabilitare a doua drumuri.
 
Pentru neregulile depistate în Teleorman la licitaţiile atribuite de Consiliul Judeţean firmei Tel Drum, Comisia Europeană a aplicat instituţiei o corecţie de 2,5 milioane de lei. De altfel, finanţările către România au fost sistate o perioadă din cauza belelei din Teleormanul lui Dragnea. Nici până acum Consiliul Judeţean Teleorman a nu primit toţi banii europeni şi se judecă pentru ridicare corecţiei.  Tel Drum însă, aflată în mijlocul anchetei, a fost exonerată în 2013 de Consiliul Concurenţei şi investigaţia s-a clasat.

Statistici sumbre din Teleormanul condus de Dragnea

Dragnea a fost preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman vreme de trei mandate. Judeţul la cârma căruia s-a aflat liderul PSD timp de 12 ani este unul dintre cele mai sărace din ţară. Statisticile Teleormanului sunt îngrijorătoare: 360.000 de locuitori, dintre care aproximativ 20.000 sunt şomeri, peste 90.000 sunt pensionari , aproximativ 10.000 sunt asistaţi sociali. Judeţul lui Dragnea mai numără doar 54.000 de salariaţi.
 
Empatia lui Dragnea
”Eu cred că 75% din populaţia României s-a îndepărtat de clasa politică pentru că nu se mai regăseşte în ideea de clasă politică. Ce văd oamenii la televizor? Doi pensionari dintr-o comună, să zicem, din Orbeasca, din Teleorman. Se uită la tv o zi  întreagă şi îl văd pe Ionel care se ceartă cu Gigel la o emisiune. La altă emisiune, mai târziu, Vasile cu Gheorghe. Unul de la noi, unul de la ei. Şi toate comentariile noastre care sunt:A fost mai tare al nostru decât ăla. Ba nu, al nostru a înjurat mai tare. Şi la finalul zilei ce vorbesc oamenii ăia când merg să se culce:
 
Mă  femeie, tu ce ai înţeles din ziua de astăzi? Nimic! Decât am văzut nişte oameni care se ceartă la televizor, dar niciunul nu a vorbit de noi”. Cuvintele îi aparţin aceluiaşi lider social-democrat potrivit căruia dragostea de oameni şi empatia  sunt trăsături definitorii ale social-democraţiei. În Teleorman, la Alexandria, Dragnea empatizează cu conjudeţenii lui dintr-un imperiu ridicat, teoretic, din salariul de bugetar. Liviu Dragnea şi-a construit în Alexandria o fortăreaţă luxoasă pe aproape 7000 de metri pătraţi.  Domeniul  se întinde pe patru locuri de casă, este bine ascuns de ochii curioşilor, include o curte imensă cu teren de tenis, piscină şi solar pentru legume, o casă cu etaj şi o căsuţă pentru paznic.
 
”Pe Viorica eu am ajutat-o să intre în politică”
 
Europarlamentarul Viorica Dăncilă a fost votată, în unanimitate, prin aplauze, ca preşedintă a OFSD, fiind, de altfel, singurul candidat. Aşa cum însuşi Dragnea a recunoscut, cu satisfacţie, preşedinta femeilor social-democrate este creaţia sa : ”Pe Viorica eu am ajutat-o să intre în politică. Ea a promovat în politică şi a căpătat experienţă într-un mod sănătos, nu arzând etape” .
 
 
Liviu Dragnea, preşedinta femeilor social-democrate, Viorica Dăncilă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările