VIDEO Femeia rănită grav în explozia de la Fabrica de Arme din Cugir, transferată la Bucureşti cu un elicopter SMURD

VIDEO Femeia rănită grav în explozia de la Fabrica de Arme din Cugir, transferată la Bucureşti cu un elicopter SMURD

Victima a fost preluată de elicopterul SMURD. Foto: ISU Alba

Femeia în vârstă de 53 de ani rănită grav în urma unei exăplozii ce a avut loc vineri, 22 mai, pe tunelul de încercări al unei uzine de armament din Cugir a fost preluată de un elicopter SMURD.

Ştiri pe aceeaşi temă

Victima va fi transportată la spitalul de arşi din Bucureşti.

Explozia s-a produs într-un spaţiu al Uzinei Mecanice Cugir dat spre folosinţă Fabricii de Arme pentru testări din cauza faptului ca tunelul acestora de încercări a fost afectat de o explozie produsă în 2018, soldată cu decesul unei femei. Victima care este transportată cu elicopterul SMURD este stabilă şi conştientă.

Potrivit ISU Alba, explozia s-a produs în zona tunelului de încercări. Victimele sunt o femeie, 53 ani, cu arsuri pe aprox. 40% din corp pentru care a fost solicitat elicopter SMURD şi o altă femeie, de 58 ani, arsuri mai uşoare pe 1 braţ asistată de SAJ Cugir

Prefectul judeţului Alba, Nicolae Albu, a declarat că, din informaţiile pe care le are, nu a fost o explozie propriu-zisă, ci o „răbufnire de pulberi la tunelul de încercări de la fabrica de arme”. Prefectul a precizat că se fac cercetări la faţa locului pentru a stabili cauza incidentului. Explozia s-a produs într-un atelier de încărcat muniţie, unde se aflau 11 persoane.

Cristian Simu, secretar de stat în Ministerul Economiei, prezent la faţa locului, a declarat că accidentul a fost provocat de un trasor care a provocat aprinderea altor tubuleţe trasoare, rezultând o flacără violentă. ”Cele două victime sunt angajate pe poste de pirotehniste, adică încarcă încărcătură trasoare în gloanţe. Incidentele se pot produce tehnologic din cauza presării, iar acest incident de aprindere este normal, ceea ce nu este normal este cum s-a produs accidentul. Acest trasor a avut o traiectorie incontrolabilă pe podea şi a sărit provocând accidentul. Condiţiile de muncă erau normale. Din câte cunosc eu au fost respectate normele de protecţie a muncii”, a spus secretarul de stat, care înainte de a fi promovat în minister a deţinut o funcţie de conducere la una dintre cele două fabrici de armament din Cugir.

Zona unde a avut loc explozia
 
La uzinele de armament din Cugir se produc diverse tipuri de arme, precum şi muniţia aferentă acestora. Armamentul este verificat pentru calibrare, fiind folosit un tunel de încercări unde au loc trageri realizate de către angajaţii societăţii. Un incident similar a avut loc în noiembrie 2018, tot cu implicarea unor angajaţi de la Fabrica de Arme. Explozia produsă pe tunelul de încercări s-a soldat cu decesul unei femei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: