Vasile Gavrilă organizează concursul național de turism aplicativ „Cheile Vălișoarei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesor de turism în cadrul Clubului Copiilor Aiud, Vasile Gavrilă a făcut din echipajul aiudean "Hai cu noi", o echipă de temut în orice competiție națională de orientare turistică și turism aplicativ.

În anul 1965, Vasile Gavrilă a făcut parte din prima promoție care a absolvit liceul din Câmpeni. Atlet cu performanțe notabile (alerga suta de metri în 11,2 secunde și sărea 6,70 metri în lungime), a fost component al echipei de ștafetă a Universității „Babeş-Bolyai“ din Cluj Napoca, alături de atleți remarcabili ai vremii precum Vasile Bogdan și Vasile Sorocan.

Data nașterii: 2 decembrie 1947, Aiud
Educație: Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității "Babes Bolyai" Cluj Napoca
Starea civilă: căsătorit, o fată și un băiat


Echipaj performant de orientare turistică

„Am făcut performanță în atletism, iar acum realizarea deplină este faptul că în cadrul Clubului Copiilor din Aiud, unde conduc cercul de turism, am participat în fiecare an cu elevii la patru-cinci concursuri naționale și cel puțin la un concurs internațional, clasându-ne de fiecare dată în primele trei locuri. Echipajul clubului nostru, denumit «Hai cu noi», a devenit de temut în cadrul oricărei competiții de orientare turistică și turism aplicativ“, afirmă profesorul. Recent, a participat cu echipajul clubului la concursul „Danubius“, organizat în Insula Mică a Brăilei, întrecere de orientare turistică și turism aplicativ în cadrul căreia echipa coordonată de profesorul aiudean a ocupat locul întâi la proba de „supraviețuire“.

Dar una dintre cele mai mari realizări ale profesorului Vasile Gavrilă o reprezintă Trofeul „Cheile Vălișoarei“, concurs național de turism aplicativ, care în perioada 12-16 mai 2010, se va afla la a patra ediție. „Este un concurs de turism aplicativ cu o complexitate deosebită, având în program orientare turistică, probă de alpinism cu cățărare, coborâre rapel și tiroliană, probă de turism etapizat, o probă de prim ajutor și una de ecologie“, precizează profesorul.

Competiţie apreciată la nivel naţional

La această competiție, care inițial a fost interjudețeană, dar acum are caracter național, participă 16 echipaje reprezentând toate zonele geografice ale țării. Fiecare echipaj va primi diplomă de participare și cupe, iar câștigătorii vor fi recompensați cu premii constând în echipament sportiv. „Acest concurs este organizat de Clubul Copiilor Aiud, sub egida Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, cu sprijinul Consiliului Județean Alba, Salvamont Alba, Consiliului Local Aiud, Clubului de Turism Acropolis Aiud și firmei Electroplast“, ține să mai precizeze Vasile Gavrilă, director al Clubului Copiilor din Aiud.

Trofeul „Cheile Vălișoarei“ este cuprins în calendarul național al competițiilor extrașcolare figurând pe poziția cinci în ierarhia instituită de Ministerul Educației la secțiunea activități turistice. „Datorită conceperii deosebite a proiectului, am reușit să ocupăm locul cinci în clasamentul celor aproximativ 40 de competiții“, mai spune profesorul aiudean.

Ce planuri aveți în calitate de director al Clubului Copiilor din Aiud ?

V.G.: „Aș vrea ca din 2010 să promovăm concursul de arte plastice «Icoana Copilului Fereastră spre cer» ca întrecere de nivel național la secțiunea de pictură de icoane pe lemn. De asemenea, să mai concep două proiecte de concurs interjudețean, unul pentru modele și modelism, altul pentru protecția mediului. Astfel, am ajunge ca la cele cinci catedre ale Clubului Copiilor Aiud să avem două concursuri naționale și două interjudețene.“   

Ce-i place: „Orientarea turistică și schiul sunt pasiunile mele. Îmi place vânătoarea și pescuitul. Sunt vânător din anul 1972 și pescuiesc de la vârsta de 6 ani. La oameni apreciez corectitudinea, inițiativa și respectarea cuvântului dat.“

Ce nu-i place: „Mă supără minciuna. Mă deranjează comoditatea și indolența. Îmi displac persoanele fără cuvânt, care una zic și alta fac. Nu în ultimul rând, lipsa de civilizație și cultură îmi repugnă.“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite