Un afacerist a falsificat avizul pentru un transport de lemne şi a scăpat basma curată. Cum a fost posibil

Un afacerist a falsificat avizul pentru un transport de lemne şi a scăpat basma curată. Cum a fost posibil

Foto Adevărul

Un afacerist din Bistriţa-Năsăud a fost achitat devinitiv de Curtea de Apel Alba Iulia într-un dosar în care era acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ştiri pe aceeaşi temă

La instanţa de fond, Iacob S. a fost condamnat la plata unei amenzi penale în valoare de 3.000 de lei. Marţi, 14 iunie, completul de la Curtea de Apel a considerat, însă, că fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege şi a dispus achitarea acestuia.
 
Faptele au fost constatate în urma unui control în trafic realizat de poliţişti. Astfel, în data de 22 august 2019, administratorul ar fi falsificat avizele de însoţire primare ”prin atestarea unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului sub aspectul speciilor şi a cantităţilor de material lemnos menţionate în cuprinsul acestora”. 
 
Ulterior, a predat avizele unui conducător auto pentru a atesta legalitatea transportului de masă lemnoasă între platforma primară situată în localitatea Presaca Ampoiului şi depozitul situat în localitatea Pătrângeni, oraşul Zlatna. 
 
În urma măsurării, prin cubare, a materialului lemnos transportat, a rezultat că şoferul transporta cantitatea de 17,82 mc specia pin negru şi 0,07 mc specia jugastru, în condiţiile în care pe avizele de însoţire erau trecute cantităţile de 5 mc lemn rotund specia pin negru şi 3 mc lemn rotund specialitatea salcâm.
 
Poliţia a aplicat o amendă contravenţională conducătorului auto şi a dispus confiscarea materialului lemnos pentru care nu existau documente legale. Ulterior, au fost efectuate cercetări cu privire la legalitatea documetelor, iar administratorul firmei a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Afaceristul nu a recunoscut faptele şi a declarat că nu avea niciun interes pentru a consemna alte tipuri sau cantităţi decât ceea ce conţinea partida pe care o cumpărase integral. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările