UPDATE S-a vindecat primul pacient confirmat cu coronavirus în Alba. Două teste realizate consecutiv sunt negative

UPDATE S-a vindecat primul pacient confirmat cu coronavirus în Alba. Două teste realizate consecutiv sunt negative

Pacienta a fost internată în 18 martie 2020

Primul pacient confirmat cu coronavirus în Alba s-a vindecat. Al doilea test realizat a ieşit negativ şi, potrivit protocolului, se poate declara că este vindecat.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Comunicatul Spitalului Judeţean de Urgenţă:  Primul caz, din judeţul Alba, diagnosticat cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), a fost declarat vindecat.
 
Este vorba despre o femeie, în vârstă de 36 de ani, care s-a întors din Italia. Pacienta a intrat în carantină şi a fost testată în ziua sosirii în ţară. A fost internată în cadrul compartimentului de dermatovenerologie din cadrul secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia în data de 18.03.2020, odată cu finalizarea analizelor de laborator, care au confirmat prezenţa noului coronavirus. Reamintim că la începutul lunii martie compartimentul respectiv a fost special amenajat pentru a trata şi îngriji astfel de cazuri.
 
Pacienta a mai fost testată, de două ori, în 27 şi 30 martie, iar rezultatele analizelor au ieşit negative, fiind astfel declarată vindecată de COVID-19. Starea sa de sănătate este bună şi a fost externată în cursul zilei de luni, 30.03.2020. Pentru siguranţă va mai urma o perioadă de autoizolare la domiciliu şi va fi monitorizată de către specialiştii DSP Alba.
 
Ştirea Iniţială: Luni, 30 martie 2020, primul caz de COVID 19 din Alba a fost declarat vindecat. Este vorba despre o femeia în vârstă de 36 de ani, al cărei rezultat a fost negativ la două teste consecutive efectuate. Pacienta a fost adusă la secţia de Boli Infecţioase în urmă cu aproximativ două săptămâni, în data de 18 martie, având o stare bună de sănătate, din carantină instiuţionalizată, după ce s-a întors în ţară din Italia.
 
Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul României a fost anunţat la 26 februarie. În Alba mai sunt confirmate alte două cazuri, resepctiv un bărbat în vârstă de 60 de ani, care a suferit o intervenţie cirurgicală la spitalul judeţean. Al doilea caz este al unei femei care a fost infectată în urma unei activităţi de serviciu, dar pentru că nu are simptome se află în izolare la domiciliu.
 
În acest moment, în judeţul Alba se află 146 de persoane în carantină, iar 2.074 sunt izolate. Au mai rămas doar două cazuri de persoane infectate de COVID-19 în judeţul nostru. Un numpr de 52 de persoane au murit pe teritoriul României, iar 209 dintre pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: