S-a angajat şofer la Ambulanţă cu o diplomă falsă. După ce s-a lăudat la prieteni, a ajuns la poliţie şi a fost condamnat

S-a angajat şofer la Ambulanţă cu o diplomă falsă. După ce s-a lăudat la prieteni, a ajuns la poliţie şi a fost condamnat

Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat care s-a folosit de o diplomă falsă pentru a se angaja şofer pe ambulanţă a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inculpatul a fost acuzat de săvârşirea infracţiunii de uz de fals, iar, în urma acordului de recunoaştere a vinovăţiei, a primit pedeapsa de 6 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani.
 
B. Ioan, în vârstă de 47 de ani, s-a folosit de o diplomă de bacalaureat falsă, pentru a se angaja la Serviciul de Ambulanţă Alba. Cauza a fost documentată în septembrie 2019, când au avut loc percheziţii, iar bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore. În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în decembrie 2015, s-a înscris la un concurs pentru a ocupa un post de şofer pe o autospecială sanitară şi s-ar fi folosit de o diplomă de bacalaureat falsă. La momentul respectiv acesta s-a fi lăudat unor prieteni cu marea s-a realizare şi astfel a ajuns în atenţia poliţiei.
 
”În vederea înscrierii la concurs, în data de 16.11.2015, inculpatul B. I. a prezentat diploma de bacalaureat din data de 18.08.2002 care atesta că a absolvit Colegiul Economic Administrativ Iaşi în anul 2002. În urma desfăşurării concursului care a avut loc în data de 03.12.2015, postul a fost ocupat de către inculpat. Potrivit răspunsului transmis de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba, inculpatul este angajat în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă pe perioadă nedeterminată, în baza contractului individual de muncă numărul 583/04.01.2016, pe funcţia de şofer autosanitară. 
 
Ministerul Educaţiei Naţionale a comunicat prin adresa nr. (…) că diploma de bacalaureat menţionată mai sus nu apare înregistrată în evidenţele Colegiului Economic Administrativ din Iaşi şi nici în evidenţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, rezultând faptul că este falsă. Cu ocazia percheziţiei domiciliare din data de 11.09.2019, unde este domiciliul inculpatului, acesta din urmă a predat organelor de poliţie în original diploma de bacalaureat din data de 18.08.2002 care atesta că a absolvit Colegiul Economic Administrativ Iaşi în anul 2002, precum şi foaia matricolă anexată acesteia. Cu ocazia  audierii în  faza  de urmărire penală, Inculpatul B. I. a recunoscut că a folosit această diplomă de bacalaureat pentru înscrierea la concursul organizat de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba, însă a menţionat că nu a ştiut la acel moment că diploma este falsă. Apărarea inculpatului va fi înlăturată ca nesinceră deoarece din declaraţiile acestuia a rezultat că, în anul 2007, a achitat suma de 1.000 euro unui bărbat necunoscut în schimbul diplomei de bacalaureat şi a foii matricole, deşi inculpatul nu a promovat vreun examen de bacalaureat şi nu a urmat cursurile Colegiului Economic Administrativ Iaşi”, se precizează în conţinutul acordului de recunoaştere a vinovăţiei. 
 
La momentul înscrierii la concurs, bărbatul a prezentat doar o copie după diploma de bacalaureat, aşa cum prevedea şi regulamentul de înscriere.  Concursul la vremea respectivă a constat într-o probă scrisă, cu privire la legislaţia rutieră, o probă scrisă privind cunoştinţele de prim ajutor, o probă practică pe manechin şi un interviu. Bărbatul lucra pe compartimentul de urgenţă, pe ambulanţe de tip B2.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările