Românii din Cleveland, împotriva amnistiei şi graţierii. Protest în faţa celei mai vechi biserici româneşti din SUA

Românii din Cleveland, împotriva amnistiei şi graţierii. Protest în faţa celei mai vechi biserici româneşti din SUA

Mitingul de protest al românilor din Cleveland

Un grup de români din SUA a organizat în 19 ianuarie un miting de protest faţă de ordonanţele privind amnistia şi graţierea iniţiate de Guvernul României. Mitingul a avut loc în faţa unei biserici greco-catolice din Cleveland unde slujeşte un preot originar din Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Românii din Cleveland (grupul de iniţiativă) suntem alături de fraţii noştrii din România, în aceste zile în care se demonstrează impotriva Ordonanţei amnistiei şi graţierilor, dar şi a modificării Codului Penal!”, astfel prezintă mitingul de protest Eugen Boruz, un român care a emigrat în SUA şi care a organizat manifestarea. 
 
Mitingul s-a desfăşurat joi, 19 ianuarie 2017, în faţa Bisericii Greco-Catolice Sf. Elena din oraşul Cleveland (statul Ohio), unde slujeşte preotul Petru Stînea, originar din Alba. Acesta a fost timp de mai mulţi ani preot greco-catolic în comuna Mihalţ şi a emigrat cu familia pentru a prelua postul din Cleveland, la cea mai veche biserică românească din SUA. La protestul organizat joi a participat şi preotul român.
 
Protestatari români au afişat o pancartă pe care au scris: ”Nu graţiere - amnistie. Românii din Cleveland”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: