Pacient de 70 de ani, obligat să aştepte şase ore o ambulanţă pentru a fi transportat la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacientul a fost nevoit să aştepte şase ore până la venirea unei ambulanţe
Pacientul a fost nevoit să aştepte şase ore până la venirea unei ambulanţe

Un pacient de 70 de ani a fost nevoit să aştepte aproape şase ore pentru a fi transportat cu Ambulanţa, de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Alba la domiciliu. Situaţia este reclamată de Asociaţia SM Speromax Alba, care reprezintă drepturile pacienţilor cu scleroză multiplă.

„În data de 18.11.2016, beneficiarul nostru Roman G. în vârstă de 70 ani, domiciliat în Alba Iulia, a solicitat prin intermediul aparţinătoarei acesteia, în jurul orei 10.00, o ambulanţă cu care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, acuzând dureri în piept. În cadrul ambulatorului i s-au făcut analize şi mai multe investigaţii ce au durat până la ora 19.30. După finalizarea investigaţiilor, aparţinătoarei domnului Roman i-a fost sugerat să îl ducă acasă şi să cheme în următoarea zi medicul de familie care să le recomande un specialist cardiolog.

Aparţinătoarea domnului Roman a cerut doamnei doctor să le cheme o ambulanţă cu care să îl poată transporta acasă, acesta neputând să stea în şezut. Doamna doctor a menţionat că nu sunt ambulanţe disponibile şi că o să trebuiască să mai aştepte, apoi a ieşit din tură/ schimb. Aparţinătoarea domnului Roman a sunat la 112, să ceară o ambulanţă, de acolo aflând că sunt ambulanţe disponibile, dar că trebuie solicitată de către medicul care se ocupă de pacient. 

În jurul orei 1.00, domnul Roman a fost urcat într-o ambulanţă şi transportat acasă. În urma externării, domnul Roman G., nu a primit niciun document care să ateste faptul că a fost adus în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba sau că i s-au făcut investigaţii în cadrul acestuia, neputând să idenificăm astfel medicul în răspunderea căruia a fost”, se afirmă într-o adresă înaintată conducerii spitalului.

Asociaţia SM SPEROMAX Alba reprezintă drepturile pacienţilor cu scleroză multiplă, pacientul menţionat fiind membru în cadrul asociaţiei. Managerul spitalului din Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, a declarat că a primit sesizarea şi că a transmis către UPU Alba Iulia solicitare pentru explicaţii în legătură cu acest caz, pentru a afla de ce a aşteptat atât pacientul care avea dreptul să fie transportat la domiciliu cu ambulanţa, care ar fi trebuit chemată de medic şi de ce nu i s-a eliberat documentaţia de investigaţii medicale.

Citiţi şi:

Moartea ”frumoasă” a unui cântăreţ de muzică populară: s-a prăbuşit pe scenă după 27 de bisuri

Cum l-a scăpat butoiul de curechi de furia armatei maghiare pe dascălul de suflet al lui Mihai Eminescu, în 1849

Casa triunghiulară de la Alba Iulia, cea mai frumoasă din Transilvania. Cum arată locuinţa care se pierde în peisaj

Ghid de front în limba română tipărit la Roma în 1918. Care erau regulile stricte în Armata Română în urmă cu un secol

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite