Interlopi din Alba arestaţi la Timişoara în dosarul DIICOT privind furtul de utilaje agricole din Franţa

Interlopi din Alba arestaţi la Timişoara în dosarul DIICOT privind furtul de utilaje agricole din Franţa

O parte dintre inculpaţi la momentul transferului de la Alba Iulia spre Timişoara

Şapte inculpaţi au primit mandate de arest la Tribunalul Timiş în dosarul în care sunt cercetaţi de procurori DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi furt de utilaje agricole din Franţa. Printre aceştia se află şi interlopi din Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cinci dintre inculpaţi au primit mandate de arest preventiv, iar pentru doi s-a decis măsura arestului la domiciliu. Este vorba despre Necreală Marius Florin Takacs (fost Barac) Comsin Tiberiu, Popa Adrian Ciprian, toţi trei din Alba, respectiv Cunţan (fost Irimia) Cornel Daniel, Oniga Mirel Florin, Carinoi Ionel şi Raicu Nicolae. 
 
În 10 iunie, DIICOT Timiş a coordonat efectuarea a 30 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş (4), Alba (10), Bihor (9), Hunedoara (4), Prahova (2) şi Arad (1), în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în furt de utilaje agricole. ”În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2015, mai multe persoane de cetăţenie română din judeţele Timiş şi Alba au constituit un grup infracţional organizat având drept scop furtul de utilaje agricole - în special tractoare de mari dimensiuni - de pe teritoriul statelor UE, în dauna unor societăţi comerciale având ca obiect de activitate vânzarea unor asemenea vehicule, bunurile sustrase fiind ulterior aduse pe teritoriul României şi vândute la o valoare modică. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 1.000.000 de euro”, se afirmă în comunicatul procurorilor.
 
 
În cauză se efectuează cercetari faţă de un numar de 17 suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, divulgarea informaţiilor secret de serviciu sau nepublice, tăinuire, favorizarea făptuitorului. La sediul  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara  vor fi aduse în vederea audierii un număr de 20 de persoane. În cauză, s-a  colaborat cu autorităţile judiciare din Franţa care au asistat la activităţile desfăşurate pe teritoriul României. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Alba - Iulia, Oradea şi Ploieşti, a poliţiştilor inspectoratelor de poliţie judeţene Alba şi Bihor, precum şi al jandarmilor. Pe lângă cei şapte pentru care s-a luat măsura arestării, mai sunt cercetaţi Liviu Lucian Săbău, Ioan Robert Erdei, Razza Faustino (cetăţean italian), Sorin Oprescu, Roşca Vasile, Mihai Dan Bota, Nicolae Gicuţa, Daniel Ionuţ Iordache, Gheorghe Bratu şi Vasile Balia. 
 
Sabău Lucian Liviu, Cornel Daniel Cunţan (fost Irimia, zis ”Banatu”) şi Florin Mirel Oniga au fost condamnaţi şi pentru infracţiuni similare, primul cu suspendare, iar ceilalţi doi cu executare. Florin Marius Necreală este un interlop din Alba Iulia cercetat şi judecat în dosare pentru infracţiuni cu violenţă. De asemenea, Cosmin Tiberiu Takacs este tot un interlop din Alba, condamnat cu suspendare într-un dosar pentru lovire.
 
Potrivit IPJ Alba, cercetările se desfăşoară în 2 cauze, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. şi ai unităţilor de parchet din Bacău, Suceava, Alba şi Bihor, în care mai multe persoane sunt cercetate pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat, fals material în înscrisuri oficiale, divulgarea informaţiilor secret de serviciu, favorizarea făptuitorului şi tăinuire.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: