FOTO Bărbatul care şi-a biciuit fiicele cu sălbăticie. Justiţia a pronunţat o sentinţă definitivă extrem de dură în timp record

FOTO Bărbatul care şi-a biciuit fiicele cu sălbăticie. Justiţia a pronunţat o sentinţă definitivă extrem de dură în timp record

Muntean Constantin a fost condamnat definitiv la 6 ani si 10 luni de inchisoare

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul bărbatului din Alba care şi-a bătut cele trei fiice cu biciul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muntean Constantin a fost condamat definitiv la 6 ani şi 10 luni de închisoare în regim de detenţie. Acesta a fost judecat pentru cinci infracţiuni de violenţă în familie, trei infracţiuni de ameninţare şi trei fapte de rele tratamente aplicate minorului. Sentinţa definitivă a fost pronunţată într-un timp record, la 3 luni de la momentul trimiterii în judecată a inculpatului. La Curtea de Apel, bărbatul a solicitat schimbarea încadrării juridice a faptelor, însă instanţa nu a acceptat cererea. Sentinţa definitivă a fost pronunţată la doar trei luni de la trimiterea în judecată a bărbatului, în tot acest timp procesul fiind judecat atât pe fond, cât şi în faza de apel.
 
”Respinge ca neîntemeiată cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de Muntean Constantin din 3 infracţiuni de violenţă în familie şi 2 infracţiuni de violenţă în familie într-o singură infracţiune de violenţă în familie în formă continuată, din 3 infracţiuni de ameninţare într-o singură infracţiune de ameninţare în formă continuată şi din 3 infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului într-o singură infracţiune de rele tratamente aplicate minorului în formă continuată. Definitivă. Respinge, ca nefondat, apelul formulat de inculpatul Muntean Constantin împotriva Sentinţei Penale nr. 892/09.10.2019 pronunţată de Judecătoria Aiud”, se precizează în minuta hotărârii Curţii de Apel din 26 noiembrie 2019.
 
Rănile rămase pe minore după ce au fost agresate cu biciul
 
Motivul pentru care tatăl şi-a bătut cu agresivitate cele trei fiice, de 6, 8 şi 11 ani, a fost că a găsit câinele vopsit cu o culoare albastră pe picioare şi le-a bănuit pe fete că au făcut acest lucru. În actul de sesizare al instanţei de judecată, Parchetul a reţinut faptul că la data de 22 iulie 2019 inculpatul, sub pretextul că animalul era murdar pe picioare cu o culoare albastră, şi-a lovit cu un bici cele trei fiice, iar în urma loviturilir primite copilele au avut nevoie de îngrijiri medicale între patru şi şase zile. În aceeaşi zi, tatăl le-a ameninţat cu moartea pe fete, spunându-le: „Vă bat până vă omor”, „Dacă mâine vine poliţia vă omor”. Muntean Constantin nu era la prima faptă de acest gen. Procurorii au reuşit să demonstreze că în primăvara anului 2019 acesta le-a agresat fizic pe două dintre minore, lovindu-le tot cu biciul. 
 

”Din probele administrate în cauză rezultă că inculpatul nu se ocupă de îngrijirea minorelor, le neglijează, mai mult din anul 2016, din 11.08.2016 şi până în data de 22.07.2019 acesta a adoptat un comportament necorespunzător faţă de cele trei minore, le înjură frecvent pe acestea, şi le vorbeşte urât numindu-le «proastelor şi nebunelor», le agresează fizic în mod repetat lovindu-le cu biciul pe care-l ţine în casă în scop de intimidare şi le ameninţă cu acte de violenţă şi cu moartea. Inculpatul are frecvent stări de nervozitate necontrolată şi nemotivată pe fondul cărora se manifestă agresiv faţă de cele trei minore, creând în familie un sentiment de teamă, astfel încât mama minorelor nu intervine de frică, cu atât mai mult cu cât este şi ea agresată fizic, sau este împiedicată de inculpat să intervină, cum s-a întâmplat în data de 22.07.2019 când a fost izolată afară, inculpatul închizând uşa pentru a rămâne singur cu minorele şi a le agresa fizic. Prin aceste măsuri şi tratamente aplicate de inculpat celor trei fiice s-a pus în primejdie gravă dezvoltarea morală, fizică şi intelectuală a celor trei minore raportat şi la perioada îndelungată a comportamentului inculpatului, frecvenţa şi intensitatea acestuia şi la vârsta fragedă a minorelor ce au între 6 ani şi 11 ani”, astfel descrie magistratul starea de spirit din familia Muntean. 
 
 
Profesoara uneia dintre fete, martor în cauză, a declarat că, în mai multe rânduri, a aflat despre agresiuni ale inculpatului la adresa minorei, în perioadele respective aceasta fiind nevoită să absenteze de la cursuri. ”Instanţa reţine că faptele săvârşite de inculpat prezintă un pericol social extrem de ridicat, nu atât prin prisma urmărilor pe care concrete produse, ci prin vârsta şi calitatea părţilor civile, acestea fiind chiar fiicele inculpatului. În plus, prezentele fapte par să facă parte dintr-o serie numeroasă de episoade violente ale inculpatului manifestate pe fondul consumului de alcool faţă de propria familie”, astfel a justificat magistratul care a judecat dosarul la instanţa de fond hotărârea de a-l condamna pe bărbat la o pedeapsă dură. 
 
 
Muntean Constantin a fost decăzut din drepturile părinteşti asupra celor trei fiice şi i-a fost interzis dreptul de a comunica cu acestea ori de a se apropia de ele şi de locuinţa, şcoala sau alte locuri unde acestea desfăşoară activităţi sociale pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei. Justiţia a admis şi acţiunea civilă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, în numele părţilor civile (cele trei fete minore) şi l-a obligat pe tatăl acestora la plata către fiecare a sumei de 30.000 de lei, cu titlu de daune morale. În total, Muntean Constantin ar urma să le plătească fetelor suma de 90.000 de lei. 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările