FOTO ”Astăzi voi sunteţi eroii noştri”. Povestea intervenţiei pompierilor pentru salvarea a doi copii în pericol de înec în râul Sebeş

FOTO ”Astăzi voi sunteţi eroii noştri”. Povestea intervenţiei pompierilor pentru salvarea a doi copii în pericol de înec în râul Sebeş

Pompierii care au salvat doi copii aflaţi în pericol să cadă în apele râului Sebeş şi să se înece au fost recompensaţi de către conducerea ISU Alba cu citarea prin ordin de zi pe unitate. La interveţia dificilă şi contra-cronometru de marţi, 25 iunie, au participat 10 pompieri de la Garda de Intervenţie Sebeş.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Inspectorul Şef al ISU Alba, col. Guia Adrian Marius a dispus citarea prin Ordin de zi pe unitate a pompierilor care au salvat copii de la înec din Răul Sebeş. Pentru efortul lor şi mai ales pentru spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă, colegii noştri au fost felicitaţi de comandă ISU dar şi de toţi ceilalţi colegi!”, a transmis ISU Alba.
 
La operaţiunea de salvare a copiilor de 11 şi 13 ani au participat 10 pompieri de la Garda de Intervenţie Sebeş: plt. adj. Duvlea Vasile, plt. maj. Groza Nicolae, plt. adj. Biriş Ioan, plt. maj. Olaru Constantin, plt. maj. Vântu Alin, plt. maj. Bobiţan Petru, plt. maj. Goarnă Vasile, plt. maj Todor Petru, plt. adj. Spătar Iulian, plt. maj. Jorja Alin.
 
 
Aceştia au intervenit marţi dimineaţa pentru salvarea unei fetiţe în vârstă de 13 ani, în pericol să cadă în râul Sebeş. Minora s-a urcat, în joacă, într-un copac de pe malul râului. La un moment dat, ramura pe care aceasta se afla s-a îndoit, iar fata a ajuns cu picioarele în apă, fiind în pericol să cadă în apele învolburate. Minora se juca pe malul râului împreună cu un băiat în vârstă de 11 ani. În momentul in care se aflau in apropierea albiei râului, din cauza faptului că a crescut debitul foarte mult ca urmare a deversării controlate a barajului de la Petreşti, minorii au fost surprinşi şi s-au urcat în copaci. Dupa salvarea acestora de către pompieri, cei doi copii au fost transportaţi la CPU Sebeş. Fata prezenta uşoară hipotermie, echimoze şi escoriaţii la nivelul membrelor inferioare iar baiatul atac de panica. Minorii au rămas pentru mai multe investigaţii la secţia de Pediatrie a Spitalului din Sebeş.
 
 
Povestea interveţiei pompierilor relatată de Ovidiu Costea, prim-adjunct al comandantului ISU Alba:
”O zi că oricare alta... 
Pompierii din Sebeş se află în curtea subunităţii la pregătire. Dintr-o data, liniştea este străpunsă de alarmă care sună în continuu. Este anunţat un copil în pericol de înec. Pompierii sar imediat în maşini cu ce au pe ei şi pleacă spre locul indicat de dispecer. Pe drum, gândul lor este numai la ceea ce pot găsi la faţă locului şi se roagă să ajungă la timp pentru a salvă copilul! În câteva minute ajung pe malul râului Sebeş unde îi aşteaptă un băiat ud, disperat şi care îi imploră să salveze pe colega lui de joacă! 
 
Fără să stea pe gânduri, plt. maj. Jorja Alin şi plt. maj. Vântu Alin sar în apă şi înoată spre fetiţă. Această, udă, cu o voce tremurândă şi sleită de puteri îi roagă să o salveze pentru că nu ştie să înoate. Ceilalţi pompieri îi ajută de pe mâl cu cordite şi colac de salvare. După câteva minute de luptă cu apa adâncă şi curenţii foarte puternici, pompierii reuşesc să aducă la mal în siguranţă fetiţă. Echipajul SMURD, care acordă deja primul ajutor băiatului, preia şi faţă pentru o evaluare primară... uşoară hipotermie, echimoze şi escoriaţii la nivelul membrelor inferioare şi a abdomenului.  
 
Băiatul..cu atac de panică. Ambii copii sunt preluaţi de paramedicii SMURD şi transportaţi la spital pentru îngrijiri dar sunt teferi şi în afară oricărui pericol. Pentru noi, astăzi voi sunteţi eroii noştri! Felicitări tuturor!!! 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: