Fost poliţist cu studii la o facultate „fantomă”, desemnat de justiţie consilier judeţean din partea USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Raşcovici şi-a obţinut mandatul de consilier judeţean în justiţie
Viorel Raşcovici şi-a obţinut mandatul de consilier judeţean în justiţie

Un fost poliţist cu studii la o ”fabrică de diplome”, fost subprefect de Alba din partea USR, va deveni consilier judeţean.

Curtea de Apel Alba lulia a validat mandatul de consilier judeţean al lui Viorel Raşcovici, fost subprefect pentru o scurtă perioadă de timp, după ce, în primă instanţă, în luna iulie, Tribunalul Alba a respins cererea formulată în acest sens de către Secretarul General al Judeţului Alba.

Viorel Raşcovici era următorul pe lista de candidaţi la Consiliului Judeean Alba din partea USR PLUS, dar reprezentanţii partidului nu au dorit să îl susţină pentru a ocupa funcţia.

În legătură cu Raşcovici, fost poliţist, există mari semne de întrebare în legătură cu studiile superioare. Acesta a declarat că a urmat Facultatea de Drept Legislaţie Internaţională Comparată, Diplomaţie şi Consultanţă Juridică-Economică, din cadrul Academiei de Tehnoeconomie şi Cooperare Româno-Americană din Bucureşti, şi că a absolvit şi un curs postuniversitar de un an în Psihologie Judiciară, la Facultatea de Psihologie, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Universitatea rspectivă nu a fost niciodată acreditată de către Ministerul Educaţiei.

În vârstă de 52 de ani, Raşcovici a ocupat pentru o foarte scurtă perioadă de timp şi funcţia de subprefect. După ce a fost desemnat la sfârşitul lunii februarie de către USR PLUS pentru funcţia de subprefect, el a demisionat în 7 mai, invocând motive personale. Demisia a fost cerută de lideri locali ai partidului după apariţia scandalului cu privire la studiile acestuia.

Dosarul a ajuns pe rolul Curţii de Apel după ce fostul subprefect a făcut apel în urma hotărârii Tribunalului Alba, din 5 iulie, când instanţa a respins cererea formulată de Secretarul General al Judeţului Alba având ca obiect validarea mandatului de consilier judeţean pentru Raşcovici, supleant pe lista USR. Deoarece USR nu a transmis răspuns în termenul legal Secretarului General al judeţului Alba, acesta a solicitat validarea mandatului lui Raşcovici fără adeverinţa care să certifice faptul că era membru al partidului.

„Admite ca fondat apelul declarat de apelantul Raşcovici Viorel împotriva încheierii nr. 181/CC/F/2021 pronunţată de Tribunalul Alba în dosar nr. 2345/107/2021. Schimbă în tot încheierea atacată şi în consecinţă: Admite sesizarea formulată de Consiliul Judeţean Alba privind validarea mandatului consilierului judeţean declarat supleant cu ocazia alegerii autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020 şi în consecinţă: Validează mandatul dom-nului Raşcovici Viorel, candidat declarat supleant din partea Alianţei USR-PLUS, Partidul Uniunea Salvaţi România”, se arată în soluţia pe scurt adoptată, săptămâna trecută, de Curtea de Apel Alba lulia. 

Hotărârea este definitivă astfel încât Raşcovici va depune jurământul şi va deveni consilier judeţean. Raşcovici a fost agent şef principal în cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Blaj şi organ de cercetare penală al poliţiei judiciare în pe-rioada 2005 – 2016. Acesta ar urma să devină consilier judeţean în locul lăsat liber de cel cu care a făcut rocada la Prefectură, Claudiu Nemeş, demis între timp din funcţia de subprefect de Guvernul Cîţu.

Vă mai recomandăm:

Autostrada construită prin groapa de gunoi. CNAIR cheltuie aproape 6 milioane de lei pentru ecologizare VIDEO

 

Povestea unor jafuri inedite: cum a furat un tânăr aceeaşi maşină de două ori şi a spart un bar, tot de două ori

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite