Focul de artificii organizat la Alba Iulia de Ziua Naţională nu a avut autorizaţie ISU. Firma angajată de primărie, amendată cu 6.000 de lei

Focul de artificii organizat la Alba Iulia de Ziua Naţională nu a avut autorizaţie ISU. Firma angajată de primărie, amendată cu 6.000 de lei

Firma care a organizat focul de artificii a fost amendată cu 6.000 de lei

Focul de artificii de la Alba Iulia, din data de 1 Decembrie, nu a fost autorizat de ISU Alba. Firma care a organizat evenimentul a fost amendată cu 6.000 de lei .

Ştiri pe aceeaşi temă

”Jocul de artificii cu articole pirotehnice, care s-a desfăşurat în data de 01.12.2017, în jurul orei 19.15, în municipiul Alba Iulia – Ravelinul Sf. Mihail, eveniment organizat de SC Temexson SRL, s-a desfăşurat fără obţinerea acordului pentru organizarea jocului de artificii”, au precizat reprezentanţii ISU Alba pentru ziarulunirea.ro.
 
Surse oficiale susţin că firma care a organizat evenimentul a fost informată că nu va primi acordul ISU pentru acea locaţie (cel mai probabil din cauză că instalaţiile au fost amplasate la o distanţă mai mică de 500 de metri faţă de un loc de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, respectiv o benzinărie, aflată în imediata apropiere).
 
”Precizăm faptul că, în urma analizării documentaţiei depuse şi a recunoaşterii în teren, desfăşurată în comun de către reprezentantul ISU Alba şi un reprezentant al firmei organizatoare, a fost emis de către ISU Alba refuzul justificat, comunicat către organizator. Reprezentanţii firmei organizatoare au fost informaţi telefonic despre emiterea refuzului justificat, acesta nefiind ridicat de către solicitant şi totodată nefiind depusă altă cerere de emitere a acordului pentru organizarea jocului de artificii”, au mai transmis reprezentanţii ISU Alba.
 
Ulterior s-a comunicat către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba faptul că nu s-a obţinut acord, în vederea dispunerii măsurilor legale. În ur0ma cercetărilor efectuate, firma a fost amendată cu suma de 6.000 de lei. 

După spectacolul pirotehnic au putut fi vazute bucăţi destul de mari din capsulele artificiilor, împrăştiate la o distanţă semnificativă de locul în care au fost instalate, ajungând inclusiv în zona în care a fost instalată scena pentru concerte, de pe Latura de Vest a Şanţurilor Cetăţii. De asemenea, o persoană s-a plâns pe reţeaua de socializare că a fost lovită de un astfel de obiect
citeste totul despre: