Directorul executiv al RMGC, numit preşedinte şi CEO la Gabriel Resources. Salariul uriaş încasat de Dragoş Tănase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Tănase conduce de 10 ani RMGC
Dragoş Tănase conduce de 10 ani RMGC

Dragoş Tănase a fost numit preşedinte şi CEO al companiei Gabriel Resources. Acesta conduce de peste 10 ani Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) în calitate de director executiv.

Dragoş Tănase a fost numit preşedinte şi CEO al Gabriel Resources în locul lui Jonathan Henry, care a demisionat în luna iulie din funcţie. Tănase îşi va păstra şi poziţia de conducere de la RMGC, potrivit Gabriel Resources, care a făcut public un comunicat postat pe site-ul companiei.

”În numele consiliului, îi felicit pe Dragoş pentru că a fost numit director general al companiei Gabriel”, a declarat Keith Hulley, preşedintele Consiliului de Administraţie. ”Dragoş a demonstrat abilităţi de leadership puternice în gestionarea RMGC în ultimii zece ani. Capacitatea sa de a conduce în acest rol extins va servi Gabriel bine”, a mai spus Keith Hulley.

Dragoş Tănase şi-a început cariera profesională în 1998, imediat după absolvirea ASE, în cadrul Ministerului Finanţelor Publice. A trecut ulterior pe poziţia de consultant la divizia locală a gigantului de contabilitate, audit şi consultanţă fiscală Arthur Andersen, unde a stat până în 2001, când a preluat postul de director financiar al companiei telecom UPC. Din februarie 2008 este director general al RMGC. Potrivit datelor Gabriel Resources, salariul anual brut de bază al lui Dragoş Tănase ca director general al RMGC este de 408.688 dolari canadieni (circa 1,27 milioane lei pe an, respectiv 106.000 lei pe lună). 

Potrivit profit.ro, lui Tănase i-a fost majorat salariul cu 26% de la începutul anului, pentru compensarea efectului măsurii guvernamentale de trecere a CAS în sarcina angajaţilor. Fostul CEO al Gabriel Resources, Jonathan Henry, avea, înainte de a părăsi compania, un salariu anual brut de bază de 735.311 dolari canadieni. Gabriel Resources solicită statului român despăgubiri de peste 4 miliarde de dolari pentru blocarea proiectului minier aurifer de la Roşia Montană, în cadrul unei proceduri de arbitraj aflate în desfăşurare la Centrul Internaţional de Reglementare a Disputelor privind Investiţiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington. 

În 2015, la scurt timp după ce a reclamat România la ICSID, Gabriel Resources a decis să implementeze un program de susţinere a angajaţilor-cheie, pentru a se asigura că aceştia nu părăsesc compania pe perioada arbitrajului. În cadrul acestui program, în iulie 2016, a fost creat un fond care, în eventualitatea în care Gabriel Resources va avea câştig de cauză în arbitraj, va fi alimentat cu 7,5% din primii 500 milioane dolari din despăgubirile totale câştigate de companie la Washington (37,5 milioane dolari), plus 2,5% din ceea ce depăşeşte suma de 500 milioane dolari.

Citiţi şi:

 

Rezervaţie naturală unică în România, veche de 70 de milioane de ani, distrusă cu dalta şi ciocanul

 

Pojarul Poliţei, peştera-muzeu din Apuseni. De ce a fost interzisă vizitarea şi cât de spectaculos este totul în interior

 

FOTO Zece eroi ucişi în urmă cu 70 de ani de securitatea comunistă, reînhumaţi la Alba Iulia în prezenţa fostului preşedinte Emil Constantinescu

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite