Alba: Trei elevi trişori, eliminaţi la Bacalaureat. Telefonul mobil şi fiţuicile, mijloace de fraudare

Alba: Trei elevi trişori, eliminaţi  la Bacalaureat. Telefonul mobil şi fiţuicile, mijloace de fraudare

Absolvenţi de liceu la ieşirea din sala de examen

Nici n-au început bine probele scrise ale examenului de Bacalaureat, că trei elevi din Alba au fost eliminaţi pentru tentative de fraudă. Absolvenţii de liceu nu vor mai avea voie să susţină Bacalaureatul timp de două sesiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bacalaureatul  din acest an a fost prezentat ca cel mai verificat şi mai răsverificat examen de până acum. Absolvenţii de liceu au fost puşi în gardă din timp că vor fi filmaţi pas cu pas în timpul probelor scrise ale examenului de maturitate. În Alba proba la Limba şi literatura română a făcut trei „victime“.

Doi dintre absolvenţi au încercat să se folosească de telefonul mobil pentru a-şi dovedi iscusinţa, iar pe cel de-al treilea l-au dat de gol clasicele fiţuici. Interesant este faptul că trişorii au fost depistaţi de profesorii supraveghetori, nu de şefii comisiilor sau de camerele video amplasate în sălile de examen.

„Doi dintre elevii care au fost eliminaţi  din sala de examen au susţinut proba în zona Câmpeni, la Grupul şcolar, respectiv la Colegiul Naţional Avram Iancu. În cel de-al treilea caz este vorba de un elev ce a încercat să fraudeze examenul în centrul de examinare de la Colegiul I.D. Lăzărescu din Cugir. Fie că au încercat să se folosească de telefonul mobil sau de fiţuici, au fost depistaţi de profesorii supraveghetori, ceea ce înseamnă că colegii noştri şi-au făcut treaba exemplar “, a explicat Ionel Trifon, inspector şcolar responsabil cu derularea Bacalaureatului în Alba.

În Alba, sistemul de supraveghere video a fost amplasat în fiecare din cele 241 de săli de clase din liceele în care se ţin probele scrise ale examenului de maturitate.  „Imaginile de pe camerele video vor fi stocate pe CD-uri şi vor fi un suport în soluţionarea eventualelor anchete ulterioare examenului de Bacalaureat. Accesul la aceste imagini au  doar organele de anchetă“, a încheiat inspectorul Ionel Trifon.

În Alba, s-au înscris la sesiunea din această vară 3.830 de absolvenţi de liceu. La proba scrisă la Limba şi literatura română au absentat 91 de candidaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările