A obligat o minoră să se prostitueze la Alba Iulia şi va primi înapoi trei prezervative folosite. Bărbatul a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare

A obligat o minoră să se prostitueze la Alba Iulia şi va primi înapoi trei prezervative folosite. Bărbatul a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare

Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat judecat la Alba Iulia pentru trafic de minori a fost condamnat la 6 ani, 6 luni şi 4 zile de închisoare. Decizia a fost pronunţată la Tribunalul Alba şi nu este definitivă. Instanţa a mai dispus, pe lângă condamnarea, returnarea către inculpat a mai multor prezervative, dintre care trei folosite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lingurar Mihăiţă Marius este acuzat că a recrutat o minoră în vârstă de 15 ani, pe care, prin agresiuni fizice şi psihice, a obligat-o la practicarea prostituţiei. Iniţial minora a fost exploatată sexual în zona localităţii Sântandrei, judeţul Hunedoara, iar ulterior, inculpatul a transportat-o în municipiul Alba Iulia, unde acesta a închiriat un apartament, clienţii fiind recrutaţi prin intermediul unui site de publicitate. Bărbatul a fost reţinut în luna martie în urma unei acţiuni DIICOT şi BCCO Alba Iulia, fiind plasat, ulterior, în arest preventiv.
 
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că relaţiile sexuale se consumau în apartamentul închiriat, iar tarifele variau între 100-300 lei. Banii obţinuţi din practicarea prostituţiei erau însuşiţi integral de către inculpatul Lingurar Mihăiţă Marius, acesta ameninţând-o şi agresând-o fizic pe minoră dacă respectivele câştiguri nu erau suficiente. În 16 martie, pentru a-şi asigura scăparea, minora a apelat numărul de urgenţă 112 reclamând faptul că este sechestrată în apartamentul menţionat. Urmare a apelului de urgenţă, organele de poliţie au intervenit la locaţie ocazie cu care pe lângă persoana vătămată a mai fost identificată o altă persoană de sex feminin practicând şi ea prostituţia. 
 
Din verificările efectuate a mai rezultat faptul că, prin intermediul site-ului de publicitate, inculpatul Lingurar Mihăiţă Marius a postat mai multe fotografii nud care o înfăţişau pe minoră, în vederea atragerii de clienţi pentru întreţinerea de raporturi sexuale. Decizia pronunţată la Tribunalul Alba poate fi contestată cu apel şi este rezultatul contopirii cu o altă pedeapsă aplicată anterior inculpatului. Instanţa a admis acţiunea promovată de Parchet şi a obligat inculpatul să îi plătească minorei daune morale de 10.000 de lei. Prin decizia de condamnare s-a mai dispus returnarea către acesta a unor bunuri folosite la comiterea infracţiunii: telefoane, cartele telefonice, prezervative nefolosite şi prezervative folosite.
 
”(…) Dispune restituirea către inculpat a următoarelor bunuri: (…) 5 (cinci) prezervative marca Love+plus nefolosite;  3 (trei) prezervative folosite; 3 (trei) ambalaje prezervative marca Love+plus; un gel marca Durex Play; un rând de chei (6 chei şi o cartelă cu inscripţia 753) ridicate la percheziţia domiciliară de la apartamentul din Alba Iulia”, se susţine în dispozitivul hotărârii de la Tribunalul Alba, din 20 decembrie 2017. Lingurar Mihăiţă Marius mai trebuie să plătească 1.638 de lei cheltuieli judiciare.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările