Zece sfaturi utile pentru transportul aerian al animalelor de companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia internaţională de protecţie a animalelor, Vier Pfoten, atrage atenţia iubitorilor de animale care doresc să-şi ia animalele de companie în călătoriile cu avionul, pe timpul verii, asupra riscurilor la care îşi pot supune prietenii patrupezi.

Pentru a reduce eventualele pericole şi disconfortul animalelor pe timpul zborului cu avionul, specialiştii Vier  Pfoten au realizat o listă cu sfaturi, un fel de ghid care vine în ajutorul persoanelor care deţin animale de companie.

Înainte de a pleca în călătorie, dacă este posibil chiar înainte de achiziţionarea biletului de avion, se recomandă o vizită la medicul veterinar pentru a vă asigura că animalul nu are probleme de sănătate.

Verificaţi în momentul plecării dacă animalul dumneavoastră călătoreşte cu acelaşi zbor în care sunteţi şi dumneavoastră. Eventual, întrebaţi reprezentanţi companiei aviatice dacă puteţi vedea cum este încărcată cuşca în avion.

Timpul de călătorie trebuie să fie cât mai mic posibil. Utilizaţi zboruri directe pentru a evita problemele care se pot ivi la transferul cuştii între avioane.

Microciparea este obligatorie pentru câini şi pisici. De asemenea, animalul trebuie să aibă un paşaport european care include o certificare a vaccinarii împotriva rabiei. În afară de acestea, zgarda şi cuşca ar trebui să conţină informaţii de identificare, cum ar fi adresa unde locuiţi şi numărul dumneavoastră de telefon, precum şi destinaţia de zbor. O altă sugestie, pentru o mai bună identificare, este să puneţi o fotografie a animalului de companie împreună cu dumneavoastră.

Dacă intenţionaţi să călătoriţi pe timpul verii, cele mai recomandate sunt zborurile de dimineaţă sau de seară pentru a feri animalul de caniculă. Zborurile de după-amiaza sunt o variantă foarte bună pe timpul iernii, pentru a evita temperaturile foarte scăzute.

Animalele nu trebuie hrănite cu cel puţin şase ore înainte de zbor. Li se pot da mici cantităţi de apă. E important ca recipientul de apă din cuşcă să nu fie prea plin. Apa care se va scurge pe timpul zborului poate cauza un stres suplimentar animalului. Pentru a menţine apa de băut rece pentru mai mult timp, indicat ar fi să-i puneţi în recipient câteva cuburi de gheaţă.

Oferiţi-i animalului de companie posibilitatea de a se acomoda cu cuşca de transport cu cel puţin patru săptămâni înainte de zbor. Astfel se va evita agitaţia animalului în faţa unui mediu nou, un alt motiv de stres dincolo de cel pe care îl presupune zborul în sine.

Nu-i daţi animalului de companie nicio pastilă de dormit sau sedativ. Acestea pot duce la complicaţii.

Când ajungeţi la destinaţie, deschideţi cuşca şi examinaţi animalul de îndată ce vă aflaţi într-un loc sigur. Dacă există suspiciuni legate de starea de sănătate a animalului, vizitaţi un medic veterinar cât mai curând posibil.

Anumite rase de câini şi pisici pot avea probleme cu respiraţia pe timpul călătoriei. Rasele care au nările înguste sunt adesea vulnerabile la cantităţile reduse de oxigen şi la căldura extremă. Dacă animalul dumneavoastră are probleme de respiraţie, reevaluaţi decizia de a-l lua într-o călătorie cu avionul.

În România, animalele de companie pot călători atât în cabina pentru pasageri, cât şi la cală, în funcţie de tipul animalului, greutate, tipul de avion. Înainte de zbor, toate informaţiile despre animalul de companie sunt transmise de agenţia care achiziţionează biletele de avion către compania aeriană pentru a putea confirma prezenţa animalului pe cursă. Nu uitaţi că regulile şi condiţiile pentru transportul cu avionul pot fi diferite de la o companie aeriană la alta.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite