Tot mai mulţi români călătoresc vara în străinătate cu autocarul. Top trei cele mai populare destinaţii

Tot mai mulţi români călătoresc vara în străinătate cu autocarul. Top trei cele mai populare destinaţii

Numărul românilor care aleg să călătorească cu autocarul în străinătate este în creştere de la an la an, ajungând să crească cu 50% în prima parte a anului 2018, faţă de perioada similară a anului trecut.

Destinaţiile preferate de pasagerii care călătorit din România în lunile de vară (iunie-august) au fost Ungaria, Germania, Bulgaria, Austria şi Franţa, potrivit datelor oferite de FlixBus, operator de transport cu autocarul pe distanţe lungi. 
 
Budapesta este oraşul care a atras cei mai mulţi pasageri din România în această perioadă. Topul destinaţiilor preferate de români este completat de Viena şi Sofia. Pentru toate aceste trei destinaţii sunt disponibile linii de noapte.
 
În prezent, FlixBus oferă conexiuni directe din România către 15 ţări. Pe de altă parte, ţările din care au călătorit cei mai mulţi europeni în România au fost: Ungaria, Germania, Bulgaria, Franţa şi Polonia. 
„Scopul nostru este să oferim acces la servicii de mobilitate pentru ca toată lumea să poată călători. Ne bucurăm că autocarul devine prima opţiune de transport pentru călătoriile pe distanţe lungi pentru tot mai multe persoane. Pe lângă îmbunătăţirea imaginii călătoriei cu autocarul, extinderea reţelei FlixBus urmăreşte şi să conecteze cât mai multe oraşe mici din Europa“, a declarat André Schwämmlein, CEO şi co-fondator al FlixMobility.
 
Transportul cu autocarul pe distanţe lungi în Europa a înregistrat o creştere de 50% faţă de aceeasi perioadă din 2017, potrivit datelor furnizate de cel mai mare furnizor de mobilitate pe distanţe lungi de pe continent. Mai mult, toate ţările din reţeaua FlixBus au înregistrat o creştere a numărului de pasageri în ultimul an. Destinaţiile favorite ale pasagerilor FlixBus la nivel european în vara anului 2018 au fost: Berlin, Paris, Frankfurt, Viena, Amsterdam, Roma şi Milano. 
 
Reţelele FlixBus şi FlixTrain operezează peste 300.000 de conexiuni zilnice în peste 2.000 de destinaţii. Mai mult de 100 de milioane de pasageri au călătorit cu FlixBus de când compania şi-a început activitatea în 2013.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: