Motive pentru a vizita cea mai fericită ţară din lume

Motive pentru a vizita cea mai fericită ţară din lume

Norvegia a depăşit Danemarca şi ocupă primul loc în topul celor mai fericite ţări din lume FOTO vjm.hu

Norvegia a fost desemnată cea mai fericită ţară din lume. Luminile nordice sălbatice, peisajele superbe şi istoria sunt doar câteva din motivele pentru care ar trebui să ajungeţi măcar o dată în această ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Norvegia a depăşit Danemarca şi ocupă primul loc în topul celor mai fericite ţări din lume, potrivit unui raport oficial citat de The Telegraph. Ţările nordice au cea mai fericită populaţie, potrivit World Happiness Report 2017, întocmit de Sustainable Development Solutions Network.

Clasamentul este realizat pe baza unui punctaj total pentru care s-a ţinut cont de şase factori: PIB-ul per locuitor, sprijinul social, speranţa pentru o viaţă sănătoasă, libertatea de a face schimbări în viaţă, generozitatea şi încrederea.

România ocupă locul 57 în topul celor mai fericite ţări, devansată de Cehia (23), Polonia (46) şi Republica Moldova (55), dar cu o clasare mai bună decât Ungaria (75), Grecia (87) şi Bulgaria (105).

Printre motivele pentru a vizita cea mai fericită ţară de pe Pământ, publicaţia britanică „The Telegraph“ aminteşte:

Organizarea unui tur pentru întreaga familie

Pentru o vacanţă plină de aventuri, combinaţi un început relaxant în Bergen, faceţi un tur al Sognefjordului, cel mai lung şi cel mai adânc fiord din lume, şi o plimbare pe spectaculoasa vale glaciară a gheţarului Nigard. Apoi, mergeţi pe căile muntelui Flam, unde puteţi face o plimbare cu bicicleta şi puteţi admira peisajul.

Urmărirea balenei arctice

O croazieră în Insulele Vesteralen din nordul Norvegiei, în interiorul Cercului Arctic, oferă un peisaj sălbatic, unde puteţi vedea balene arctice, vulturi şi vidre de mare. Buksnesfjord este un loc ideal pentru a explora văile şi lacurile sau pentru a experimenta pescuitul la copcă.

Peisaje superbe

Veţi simţi că sunteţi turist în Norvegia bucurându-vă de frumuseţea stelelor, la un foc de tabără. Aveţi la dispoziţie două fiorduri - Sognefjord este cel mai lung şi cel mai adânc, spectaculosul Naeroyfjord, înconjurat de stânci abrupte de munte, cascade şi vârfuri acoperite de zăpadă.

Croaziere

Minunatul serviciu de transport maritim traversează zilnic partea de coastă norvegiană de la Bergen şi fiordurile din sud, până peste Cercul Arctic, până la Lofoten şi extremitatea glacială a Europei. Peisajul este fabulos.

Lumini nordice sălbatice

Nordul Norvegiei este tărâmul fascinantelor aurore boreale. Tromso sau „Parisul Nordului“ este poate cel mai bun loc de unde puteti admira spectacolul magic al luminilor nordului, fiind situat în centrul zonei de maximă incidenţă a aurorelor boreale.

Plimbare cu giganţi

Puteţi avea o vacanţă cu drumeţii provocatoare, dar plină de satisfacţii, dacă alegeţi să urcaţi pe Galdhopiggen, cel mai înalt vârf al masivului Jotunheimenului (ţara giganţilor din mitologia nordică). Printre atracţii se numără şi valea magnifică a Utladalen, cu o cascadă de 200 de metri. Înnoptările se pot face în refugii pe munte şi în ferme vechi.

Norvegia, ţara vikingilor şi trolilor

Printre atracţiile Norvegiei se numără şi un muzeu dedicat vikingilor şi călătoriile pe căile ferate spectaculoase de 114 kilometri de la Raumabanen, de-a lungul râului Rauma şi peste podul Kylling. De asemenea, puteţi merge pe „drumului trolilor“ şi veţi explora pe jos vârful Geirangerfjord pentru a vă bucura de privelişti de neegalat.

Fructe de mare

Unele dintre cele mai bune fructe de mare din Norvegia provin din regiunea Trondelag, unde puteţi avea parte de câteva aventuri gastonomice fascinante. Printre obiectivele turistice se numără pescuitul somonului sălbatic, scufundările pentru scoici şi un safari alimentar pe străzile drăguţe ale istoricului Roros.

Cultură

Arta şi arhitectura oferă unicitate peisajelor culturale, artistice şi naturale ale Norvegiei. Traseul turiştilor include icoane arhitecturale din modernismul norvegian, Opera de Stat Snohetta, Biserica din Urnes şi Muzeul de gheţar al lui Sverre Fehn.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările