Locuri sinistre alese ca destinaţii de vacanţă: spitale bântuite, nave scufundate şi oraşe abandonate

Locuri sinistre
alese ca destinaţii de vacanţă:

spitale
bântuite, nave scufundate şi oraşe abandonate

Locuri sinistre alese ca destinaţii de vacanţă FOTO BrightSide.me

Când îşi aleg destinaţia de vacanţă, majoritatea oamenilor se gândesc la locuri relaxante care să le aducă linişetea. Sunt însă şi iubitori de adrenalină care aleg locuri ce stârnesc frică şi totodată curiozitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Combinaţia de emoţie şi pericol trezeşte uneori sentimente contradictorii. Deşi unele imagini pot stârni teamă, curiozitatea învinge întoteauna. Nu de puţine ori, turiştii îşi doresc să ajungă în cele mai  înfricoşătoare locuri, scrie BrightSide.me. 

Vă prezentăm un top al celor mai bizare destinaţii:  

Oraşul fantomă Sanzhi, Taiwan

Acest oraş s-a dorit o staţiune de lux pe malul mării, dar când a început construcţia, au început şi ciudăţeniile. Zeci de muncitori au murit, căzând de la diferite înălţimi (chiar şi cu frânghii de siguranţă) sau au fost zdrobiţi de macarale. Localnicii au crezut că oraşul este bântuit. Apartamentele au rămas goale, însă construcţia nu a fost niciodată demolată, pentru ca „spiritele rele să nu fie trezite.“

Spitalul military Beelitz, Germania

Oraşul în care se află acest spital este la 40 de kilometri distanţă de capitala Germaniei. În perioada celor două războaie mondiale, spitalul a fost folosit în mod activ de către armată. În 1916, Adolf Hitler însuşi a fost internat acolo. Cetăţenii au părăsit oraşul în 1995, clădirea fiind abandonată.

Spitalul de psihiatrie Lier, Norvegia

Spitalul de psihiatrie norvegian este situat la o jumătate de oră de mers cu maşina de Oslo şi are o istorie întunecată. Pacienţii au suferit metode experimentale de tratament, iar în 1985, patru clădiri au fost abandonate în grabă pentru nici un motiv concret. Toate echipamentele, paturile, chiar şi jurnalele medicale ale pacienţilor au rămas în urmă. Este interesant, totuşi, că celelalte opt clădiri continuă să funcţioneze ca de obicei.

Hotelul abandonat Salto, Columbia

În 1924, un hotel de lux, numit Refugio El Salto, a fost înfiinţat în oraşul San Antonio del Tequendama, însă în curând a fost închis din cauza sinuciderilor mult prea frecvente ale oaspeţilor. Acest loc este învăluit într-o aură de mister şi se zvoneşte că este bântuit.

Oraşul subacvatic Shi Cheng, China

Acest oraş incredibil are peste 1340 de ani. Shi Cheng, sau oraşul Leu, a fost inundat în timpul construcţiei unei centrale hidroelectrice. Oraşul a fost complet scufundat şi acum este înconjurat de una dintre cele mai pitoreşti lacuri artificiale.

Pripyat, Ucraina

 

Acesta este un oraş abandonat la trei kilometri de centrala nucleară de la Cernobâl. După catastrofa din 1986, oraşul a devenit parte a zonei de interzise şi, în consecinţă, o imagine a furiei energiei nucleare. În ziua de azi se organizează tururi, în năăscânduse  legende urbane tot mai interesante.

Partidul Comuniştilor, Bulgaria

Locul unde s-au ţinut întâlnirile Partidului Comunist Bulgar pare sinistru atât în ​​interior, cât şi în exterior. Această clădire, asemănătoare unui OZN, a fost abandonată după căderea regimului comunist.

Iahtul scufundat din Anatarctica

Această nava fantomă înfiorător este de fapt un iaht brazilian care a fost distrus în Cove Ardley. Brazilienii au încercat să filmeze un documentar despre navă, dar vânturile puternice şi marea agitată i-au făcut să părăsească locul.

Avionul scufundat, Turcia

Acest avion a fost folosit în cel de-al doilea Război Mondial. A fost în mod deliberat scufundat în apele din Cas, Turcia, în iulie 2009 pentru a crea un loc pe care persoanele pasionate de scufundări să-l exploreze.

FOTO BrightSide.me

 

citeste totul despre: