FOTO Peisaje care par desprinse din basmele fraţilor Grimm

FOTO Peisaje care par
desprinse din basmele fraţilor Grimm

Moară din Bavaria de Est, Germania: FOTO: Kilian Schonberger

Fotograful german Kilian Schonberger, artist pasionat de călătorii în zone mai puţin cunoscute ale Europei, a realizat o mică broşură intitulată „Patria fraţilor Grimm” în care a prezentat o suită de peisaje care par desprinse din basmele autorilor germani.

Ceea ce l-a determinat pe Kilian Schonberger să meargă să viziteze diferite ţări în căutare de peisaje au fost ecranizările unor cărţi celebre precum „Stăpânul inelelor” sau „Hobbitul”. În aceste filme, fotograful a văzut imagini cu natura sălbatică din Noua Zeelandă, peisajele reuşind să-l frapeze, prin „povestea spusă de ele”.

Schonberger s-a decis în scurt timp că vrea să găsească şi el asemenea peisaje, dar nu în Noua Zeelandă, ci în Europa, unde a căutat locuri relativ celebre din Europa Centrală, în ţări ca Germania, Cehia, Luxemburg şi Austria.

Bavaria Inferioară, Germania. FOTO: Kilian Schonberger

Rezultatul muncii sale poartă numele „Patria fraţilor Grimm”, o broşură realizată de fotograful german.

Castelul Flossenburg, Germania. FOTO: Kilian Schonberger

„Copil fiind, am fost fascinat de poveştile magice ale acestora (n.r.- fraţilor Grimm). Acum, această magie a dispărut din viaţa mea (….) Vreau să readuc această lume prin fotografiile mele”, a afirmat Schonberger, fiind citat de CNN.

Pădurea Boemiei, Republica Cehă. FOTO: Kilian Schonberger

„Ceaţa a fost un element esenţial pentru ceea ce am căutat eu”, a precizat fotograful 

Pădurea Boemiei, Republica Cehă. FOTO: Kilian Schonberger

Castelul Kasperk, Republica Cehă. FOTO Kilian Schonberger.

 

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: