Cele mai sigure destinaţii turistice din lume

Cele mai sigure destinaţii turistice din lume

Laguna Albastră, Islanda. FOTO Arhivă Adevărul/ Huffington Post

În ciuda peisajelor extraordinare, nu orice loc este sigur pentru turişti. Pentru a stabili care sunt cele mai sigure ţări pentru turişti, organizaţia care analizează dacă legile sunt respectate la nivel mondial, „World Justice Report”, a realizat o listă cu cele mai sigure locuri din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată care sunt cele mai sigure ţări din lume pentru turişti, potrivit topului realizat de organizaţia „World Justice Report”:
 
1. Islanda
Peisajele Islandei sunt absolut superbe. După ce exploraţi toate frumuseţile naturii, acordaţi puţină atenţie şi vieţii de noapte a Islandei, care cu siguranţă vă va surprinde.
 
2.  Danemarca, Norvegia şi Suedia
Cele trei ţări ale Peninsulei Scandinave, Danemarca, Norvegia şi Suedia, sunt pline cu locuri numai bune de fotografiat. În plus, Norvegia şi Danemarca au intrat, de mai multe ori, în topul celor mai fericite locuri din lume.

 
3. Noua Zeelandă
Peisajele naturale din Noua Zeelandă sunt incredibile, scrie „Huffington Post”. La fel de frumoasă este şi Australia, însă în Noua Zeelandă nu există un pericol sporit de a fi înţepat de scorpioni. 

 
4. Thailanda
Plajele cu nisipuri albe, bucătăria locală gustoasă şi cultura fascinantă sunt principalele atuuri ale locului. În plus, Thailanda este o destinaţie ofertantă atât pentru persoanele cu un buget generos, cât şi pentru cele cu un buget redus.
 
 
5. Canada
Canada are multe de oferit pentru toată lumea. Fie că îţi place să escaladezi munţi, fie că eşti mai mult genul de persoană care se bucură de marile oraşe, vei găsi cu siguranţă ceva de făcut. 
 
 
6. Irlanda
Chiar dacă nu este ţara potrivită pentru un bronz arămiu, tărâmul Irlandei este cu adevărat magic. În zona rurală este aproape imposibil să nu dai de un castel, o berărie din care îşi va fi greu să mai pleci şi câţiva localnici binevoitori.
 
 
7. Costa Rica
Plajele serene, staţiunile de yoga, ocaziile de aventură în aer liber şi sunetul liniştitor al oceanului transformă Costa Rica într-o destinaţie de vis.
 
 
8. Slovenia
Excursiile în ţările din Uniunea Europeană sunt, în cele mai multe cazuri, sigure, iar Slovenia este ţara ideală pentru persoanele care nu se dau în vânt după locuri aglomerate. Pentru că nu este extrem populară în rândul turiştilor, preţurile în Slovenia sunt destul de mici. 

 
9. Singapore
Datorită sistemului de transport din Singapore, care face legătura rapid între toate locurile din ţară, nu va trebui să cheltuiţi mulţi bani pe taxiuri. Aici te vei putea bucura de mâncare delicioasă, odihnă, dar şi sesiuni de cumpărături. 

 
10. Japonia
Japonia a fost numită, în mod repetat, unul din cele mai sigure locuri din lume. Oamenii sunt incredibil de ospitalieri şi sar imediat în ajutorul turiştilor. În Japonia există numeroase opţiuni de cazare pentru persoane care călătoresc singure.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările