Cetatea Făgăraş, pe locul doi în topul celor mai frumoase castele din lume

Cetatea Făgăraş, pe locul doi în topul celor mai frumoase castele din lume

Castelul Făgăraş din România ocupă locul doi în topul celor mai frumoase castele din lume FOTO washington.mae.ro

Publicaţia americană „Huffington Post” a realizat un top 10 al celor mai frumoase castele din lume, iar Cetatea Făgăraş din România este situată pe locul doi în acest clasament.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În topul publicat de editorii americani se află casetele in Europa, dar şi din SUA sau Canada. Iată care sunt cele mai frumoase dintre ele, conform ”Huffington Post”:

1. Castelul Neuschwanstein din Germania
 
Considerat unul din locurile cu cele mai romantice privelişti din lume, Castelul Neuschwanstein din Germania este un castel în stil romantic – renascentist, aflat în satul Hohenschwangau încă din 1892, când a fost ridicat de idealistul Ludovic al II-lea al Bavariei. 
 
 
2. Cetatea Făgăraş din România
 
 
Situată chiar în inima României, fortăreaţa Făgăraş din oraşul cu acelaşi nume reprezintă unul dintre cele mai mari şi bine păstrate complexe feudale de tip castel din Europa de Est. Fără îndoială cel mai vizitat loc din oraş, castelul a fost odată pivotul sistemului de putere din regiune. De-a lungul secolului al XVII-lea, cetatea a fost extinsă continuu, reflectând prosperitatea crescândă a unui centru care îşi exercita controlul peste o mare parte din Transilvania şi centrul României.

FOTO Shutterstock 
 
3. Castelul Durham din Anglia
 
 
Structurile originale ale Castelului Durham au fost ridicate de William Cuceritorul spre sfârşitul secolului al XI-lea. Astăzi, castelul face parte din patrimoniul UNESCO şi este celebru pentru istoria şi frumuseţea arhitecturală de necontestat.
 
4. Castelul Blarney din Irlanda
 
 
Una din cele mai vizitate aşezări din sudul Irlandei, castelul datează dinainte de anul 1200. În vârful castelului se află „Piatra Blarney”, pe care turiştii o sărută pentru a obţine, potrivit legendelor, „darul elocvenţei”.
 
5. Castelul Edinburgh din Scoţia
 
 
Originile istorice al castelului de piatră din Edinburgh sunt învăluite în mister. Deşi este pomenit pentru prima dată în câteva poeme din secolul al VI-lea, el a devenit un centru al puterii monarhice abia în secolul al XII-lea.
 
6. Hotelul Fairmont Le Château Frontenac din Canada
 
 
Hotelul Fairmont Le Château Frontenac, construit spre sfârşitul seolului al XIX-lea, este locul care oferă una dintre cele mai frumoase privelişti asupra oraşului Quebec.
 
7. Castelul Cardiff din Ţara Galilor
 
 
Situat în inima oraşului Cardiff, această fortăreaţă este unul dintre cele mai importante monumente ale Ţării Galilor.
 
8. Château de Villandry din Franţa
 
 
De la construcţia sa, în perioada renascentistă, pe holurile Castelului Château de Villandry din Franţa au trecut numeroase personalităţi istorice europene. Castelul este celebru şi pentru grădinile cu flori şi labiriturile vii care îl înconjoară.
 
9. Castelul Heidelberg din Germania
 
 
Vizitatorii Castelului Heidelberg, situat pe dealurile din Baden-Württemberg, se pot plimba printre ruine şi pot admira grădinile desăvârşite din curtea castelului, dar şi colecţiile impresionante de artă sau comori din epoca de aur a castelului.
 
10. Castelul Hearst din California
 
 
Castelul, construit de William Randolph Hearst, are 56 de dormitoare, 61 de săli de baie şi 19 sufragerii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările