Adevărul Live de la 14.00: Ce compensaţii pot primi călătorii în cazul anulării zborului sau pierderii bagajului

Ce compensaţii pot primi călătorii în cazul anulării zborului sau pierderii bagajului

Aproximativ 85% dintre cetăţenii Uniunii Europene nu ştiu ce drepturi au ca pasageri ai companiilor aeriene şi pierd anual peste 5 miliarde de euro pentru că nu cer despăgubiri pentru zboruri întârziate sau anulate.

Ştiri pe aceeaşi temă

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

 

1 din 5 pasageri afecataţi de întârzierea sau anularea cursei este abandonat de către compania aeriană în aeroport sau nu îi sunt oferite destule informaţii cu privire la zborul său. Astfel, din totalul pasagerilor care aplică pentru compensaţii, 66% dintre ei reuşesc să le şi primească.

Din studiul realizat anul acesta de AirHelp, rezultă că 53% dintre pasagerii care au probleme cu zborurile lor consideră că au dreptul să primească o compensaţie de până la 600 euro, iar 44% dintre pasagerii afectaţi de zborurile întârziate sau anulate nu depun o plângere. 66% dintre pasagerii afectaţi de întârzierea, anulare sau suprarezervarea unui zbor susţin că transportatorii aerieni nu îi informează despre drepturile lor.

Despre ce compensaţii pot primi călătorii în cazul anulării zborului sau pierderii bagajului, vomrbim astăzi, de la ora 14.00, cu Ana Smădeanu, consultant în turism.

citeste totul despre: