5 atracţii turistice false inundate de vizitatori: ce destinaţie din România intră în listă

5 atracţii turistice false inundate de vizitatori: ce destinaţie din România intră în listă

FOTO Daily Mail

Dacă vă doriţi călătorii autentice şi obiective turistice cu poveşti istorice reale, ar trebui să vă documentaţi înainte să porniţi la drum. Deşi extrem de frumoase şi populare printre turişti, unele dintre acestea nu sunt chiar ceea ce par.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poveştile unor locuri precum balconul Julietei din Verona sau Castelul Bran, din România, sunt cu mult diferite de istorisirile cunoscute de mult dintre turişti. De fapt, multe astfel de atracţii sunt cunoscute pentru legende false/
 
Castelul Bran, România
 
Castelul Bran a fost îndelung asociat cu Legenda lui Dracula, însă povestea lui este diferită. Scriitorul irlandez Bran Stoker nu a fost niciodată în România, dar, potrivit „The Independent”, unele descrieri din cartea scrisă de autor sunt inspirate de Castelul Bran. În plus, vampirul Dracula este inspirat de domnitorul Vlad Ţepeş.
 
 
Balconul Julietei, Italia
 
Descrierile din filme ale poveştii de iubire dintre Romeo şi Julieta au făcut milioane de turişti să călătorească în Verona, Italia, să vadă balconul la care cei doi şi-au declarat iubirea unul pentru altul. Însă cuplul a existat doar în imaginaţia lui Shakespeare.
 
 
 
Sleepy Hollow, Statele Unite
 
Satul Sleepy Hollow din New York era cunoscut, în anii 1800, drept North Tarrytown. Numele său a fost schimbat după ce producătorul mondial de automobile General Motors a închis fabrica de pe Râul Hudson în 1996 şi a lăsat 4.000 de oameni fără locuri de muncă, potrivit Business Insider. Astăzi, însă, toată lumea cunoaşte Sleepy Hollow datorită legendei Călăreţului fără cap, potrivit administratorului satului, Anthony Giaccio. 
 
 
Punctul de control Charlie, Germania 
 
Punctul de control Charlie din Berlin este un important reper istoric, funcţionând pe post de punct de trecere între Estul şi Vestul Germaniei în timpul Războiului Rece. Adevăratul punct de control a fost însă demolat în 1990, în timpul unificării Germaniei. Punctul de control de astăzi este o replică a originalului. 
 
 
 
221B Baker Street, Marea Britanie
 
Deşi mulţi oameni ştiu că Sherlock Holmesc este un personaj fictiv, fanii nu ocolesc muzeul dedicat faimosului detectiv. Aflat pe Baker Street, în Marea Britanie, pe peretele clădirii muzeului există o plăcuţă pe care scrie 221B, deşi numărul real al străzii este 239. 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: