Un simplu gest de afecţiune poate ţine bolile la distanţă: printre beneficii se numără şi reducerea depresiei, creşterea stimei de sine şi a speranţei de viaţă

Un simplu gest de
afecţiune poate ţine bolile la distanţă: printre beneficii se numără şi reducerea depresiei, creşterea stimei de sine şi a speranţei de viaţă

Îmbrăţisările, adevărate terapii care îmbunătăţesc în mod semnificativ sănătatea oamenilor. FOTO Arhivă

Simplele gresturi de afectivitate au puteri infinite în ceea ce priveşte psihicul oamenilor. Plecând de la creşterea imunităţii, reducerea stresului, creşterea stimei şi încrederii în sine, oamenii îşi pot îmbunăţăţi viaţa în mod semnificativ exersând doar 6 minute pe zi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un studiu realizat de Universitate din Pittsburgh (SUA) a aratat că adulţii care primesc deseori îmbrăţişări de la membrii familiei sau de la prieteni rezistă mai bine în faţa bolilor. „În 32% din cazuri, îmbrăţişările au avut efect de preîntâmpinare a stresului“, arată raportul cercetătorilor, citat de rd.com. „Inclusiv răcelile au fost ţinute la distanţă în cazul subiecţilor care au primit sprijin din partea familiei, fiind îmbrăţişaţi cel puţin 6 minute pe zi“, arată aceeaşi sursă.

Printre nenumăratele beneficii ale îmbrăţişatului se numără:

Reducerea stesului

Poţi preîntâmpina efectele negative ale stresului provocat de o zi grea de muncă, o prezentare care îţi provoacă nelinişte sau anumite rezulate medicale îngrijorătoare printr-un simplu set de îmbrăţişări primite de la cei dragi. Dar, prin acest gest nu trebuie doar să bifezi punerea în practică a exerciţiului, ci trebuie să simţiţi susţinerea celor din jur. În acest fel te vei simţi mult mai sigur pe tine şi vei fi capabil să nu te mai laşi pradă efectelor stresului.

Creşterea stimei de sine

Îmbrăţişarea este esenţială bunăstării emoţionale şi ajută la eliberarea antidepresivului natural al corpului, serotonina, este de părere psihoterapeutul Deb Castaldo, din New Jersey. „De asemenea, îmbrăţişările oferite de cei dragi creează un ataşament emoţional sănătos şi o relaţie de intimitate, fundamentele unei relaţii fericite şi sănătoase pe termen lung“, a mai adăugat acesta.

Creşterea speranţei de viaţă

Îmbrăţişările nu sunt doar un simplu gest de afecţiune, acestea sunt critice în ceea ce priveşte supravieţuirea noastră fizică şi emoţională. Cercetările arată că bebeluşii şi chiar animalele care nu se bucură de beneficiile mângâierilor protectoare ale celor din jur pot deveni literalmente atât de deprimaţi încât se pot opri din mâncat, ceea ce ar putea duce, în cele din urmă, la moarte. „Pentru a stimula bunăstarea şi sănătatea şi a vă asigura relaţii fericite, oferiţi şi primiţi îmbrăţişări“, spune Castaldo, care recomandă minim 6 minute de îmbrăţişări relaxate pe zi.

Îmbrăţişările arată apreciere  

Un beneficiu al îmbrăţişărilor, de multe ori trecut cu vederea, este demonstrarea dragostei. „Este important să se ştie că prin intermediul îmbrăţişărilor putem crea beneficii nemăsurabile din punct de vdere neuro-biologic“, explică specialistul. Nu uitaţi că îmbrăţişările pot fi un mod în care puteţi salva o căsnicie atunci când partenerii se confruntă cu problema lipsei încredereii, a stimei de sine scăzute sau lipsa afectivităţii partenerului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările