TEST Ce tip de memorie ai

TEST Ce tip de memorie ai

Te-ai întrebat vreodată ce tip de memorie ai? Vizuală, afectivă, sau concentrată pe detalii? În continuare, îţi prezentăm un test pentru a afla ce tip de memorie ai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poţi reface uşor un traseu, îţi aminteşti doar lucrurile care îţi plac sau reţiii mai degrabă detaliile legate de un lucru sau de o întamplare? Realizează testul de mai jos pentru a afla ce tip de memorie ai. Făcând acest test poţi afla dacă ai o memorie vizuală, afectivă sau axată pe detalii.
 

TEST Ce tip de memorie ai - Memoria vizuală

Cei care deţin o memorie vizuală pot reface orice drum fără a avea nevoie de o hartă. Îşi amintesc reperele mari precum clădirile, instituţiile, muzeele sau bisericile. La fel se întâmplă şi cu oamenii ale căror figuri sau mod de a merge le spun spun mult mai multe decât numele sau detaliile de ordin personal. 
 

TEST Ce tip de memorie ai - Memoria afectivă

Cei care prezintă o memorie afectivă reţin doar ceea ce le place. Aceştia aplică principiul „Să nu ne încărcăm memoria cu lucruri inutile. Viaţa e prea scurtă!”. Ştiu bine ce vor şi nu îşi pierd timpul cu detalii. Important este ca ei să se simtă bine cu eu înşişi şi abia apoi cu ceilalţi
 

TEST Ce tip de memorie ai - Memoria detaliilor

Creativitatea este principala calitate a persoanelor cu o memorie a detaliilor. Acestea au un fel unic de a fi, găsesc un farmec aparte în lucrurile mici şi nu se lasă niciodată copleşite de „nevinovatele” răutăţi ale oamenilor. Energiile lor sunt canalizate către preocupări mult mai frumoase.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările