Tehnici de învăţare rapidă: cum poţi dezvolta o hartă mentală a informaţiei

Tehnici de
învăţare rapidă: cum poţi dezvolta o hartă mentală a informaţiei

Tehnici de învăţare rapidă: cum poţi dezvolta o hartă mentală a informaţiei

Experienţa învăţării şi a memorării este diferită pentru fiecare dintre noi, însă aplicarea unei metode de succes poate ajuta la acumularea rapidă a informaţiilor.  Experţii recomandă 5 tehnici pentru o învăţare rapidă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lumea se schimbă, avansează şi evoluează într-un ritm fără precedent. Au apus timpurile în care o persoană care se perfecţiona într-un anumit domeniu putea să folosească aceeaşi informaţie pentru a profesa până la pensionare.  Acumularea de noi competenţe este unul din obiectivele de care trebuie să ţinem cont atunci când vrem să fim cei mai buni în domeniul în care profesăm, scrie medium.com.

Iată cele mai bune trucuri pentru o învăţare rapidă:

Explică unei alte persoane informaţiile acumulate

Există o zicală care spune că dacă nu poţi explica o informaţie în termeni simpli, atunci probabil că nu ai înţeles-o suficient de bine. Atunci când treceţi prin paşii necesar explicării, veţi ajunge să abordaţi subiectul din mai multe perspective. De asemenea, aveţi mai multe şanse să întâlniţi potenţiale întrebări la care nu v-aţi gândit până în acel moment.

Folosiţi tehnica 80/20

Gândiţi-vă la o grădină pe care trebuie să o udaţi: puteţi să-i oferiţi necesarul săptămânal într-un singur pas (ceea ce va duce la risipă din cauza imposibilitaţii absorbţiei într-un timp atât de scurt) sau puteţi să o faceţi în ritmul necesar, exact când este nevoie. Experţii sugerează împărţirea orelor de studiu în 50 de minute de învăţare intensă, urmată de 10 minute de relaxare. Mai mult, experţii în productivitate mai spun că, dacă vă concentraţi asupra subiectelor cele mai importante (de obicei cuantificate la 20%), veţi ajunge să învăţaţi în mod automat celelalte 80%. Puteţi dezvolta o hartă mentală detaliată a subiectului, iar mintea va face conexiuni logice.

Luaţi notiţe de mână

Laptopul poate fi mai rapid, dar folosirea unui creion şi a hârtiei vă va ajuta să învăţaţi mai uşor. Motivul este simplu: totul se reduce la implicarea mentală. Atunci când lucraţi într-un document virtual, nivelul de atenţie nu este la fel de mare.

Dezvoltaţi obiceiuri sănătoase

Puteţi să vă pregătiţi mintea şi să o transformaţi într-un instrument mai intens, mai analitic, dezvoltând obiceiuri sănătoase. Exerciţiile regulate au nenumărate beneficii,cum ar fi îmbunătăţirea memoriei şi a nivelului de acumulare a informaţiei. În plus, meditaţia şi alimentaţia sănătoasă sunt esenţiale pentru funcţionarea creierului. De asemenea, somnul este necesar pentru funcţia de bază a creierului, menţinerea unei judecăţi bune şi păstrarea timpilor de reacţie.

Diversificaţi metodele de învăţare

Reconsolidarea este termenul dat procesului prin care amintirile sunt îmbunătăţite cu noi cunoştinţe şi joacă un rol important în consolidarea abilităţilor şi a învăţării. Studiile au constatat că, dacă efectuaţi versiuni uşor modificate ale unei sarcini, învăţaţi mai repede decât dacă repetaţi de mai multe ori succesiv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: