Suma impresionantă pentru care o  şuviţă din părul lui Ludwig van Beethoven a fost scoasă la licitaţie

Suma impresionantă pentru care o  şuviţă
din părul lui Ludwig van Beethoven a fost scoasă la licitaţie

Suma impresionantă pentru care o  şuviţă din părul lui Ludwig van Beethoven a fost scoasă la licitaţie

Legată cu un fir de mătase şi pusă într-o ramă ovală datând din secolul al 19-lea., şuviţa i-a fost dăruită de Beethoven lui Anton Halm, drept cadou pentru soţia acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

O şuviţă din părul celebrului compozitor german Ludwig van Beethoven a fost scoasă la vânzare, fiind estimată iniţial la un preţ cuprins între 15.000 şi 19.000 de dolari, la o licitaţie organizată la Londra de casa Sotheby's, potrivit upi.com.

Reprezentanţii Sotheby's spun că şuviţa i-a fost dăruită în 1826 de Beethoven pianistului Anton Halm, drept cadou pentru soţia acestuia. Beethoven i-ar fi oferit personal şuviţa acestuia după ce Halm primise una de la o altă personă, dar se dovedise că era luată din blana unei capre.

Şuviţa este legată cu un fir de mătase şi pusă într-o ramă ovală datând din secolul al 19-lea.

Licitaţia a fost adjudecată ieri pentru suma de 44.000 de dolari, însă numele cumpărătorului nu a fost făcut public.

Compozitorul şi pianistul Ludwig van Beethoven (1770 - 1827) este una dintre personalităţile perioadei de tranziţie dintre erele clasică şi romantică în muzică. Este considerat unul dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: