Secretul din spatele angajaţilor productivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu recent arată că nevoia de apartenenţă este în strânsă legătură cu procesele cognitive, răspunsurile comportamentale, bunăstare emoţională şi fizică, stare generală de bine. Tocmai de aceea, preocuparea pentru apartenenţă reprezintă reţeta succesului pentru cei care îşi doresc angajaţi eficienţi.

Un business leader poate creşte implicarea angajaţilor şi performanţa acestora prin crearea de conexiuni, arată studiul condus de Niklas Steffens, doctor la Universitatea Queensland din Australia. Astfel, studiul a identificat şi câteva metode prin care spaţiul de lucru poate crea performanţă. Proximitatea, versatilitatea spaţiului prin folosirea de pereţi din sticlă, dar şi alte lucruri, precum existenţa unor gustări se numără printre acestea. 

În ceea ce priveşte spaţiul personal de lucru, ergonimia pare să fie secretul. Un mediu de lucru ideal ia în considerare tot ceea ce este legat de funcţiile corpului, de mişcare, nivelul de zgomot, lumină. Toţi aceşti factori contribuie la obţinerea unui mediu de lucru plăcut, dar mai ales confortabil. 

În România, preocuparea pentru un mediu de lucru nu doar confortabil, ci şi ergonomic, este la început, susţin reprezentanţii companiilor care asigură dotarea birourilor. Impact HUB, Adobe, Axway, Reiffesen, se numără printre cei angajatorii care au ales soluţii integrate pentru echipele lor. "Companiile din România sunt încă la început în ceea ce priveşte investiţiile în soluţii ergonomice. Majoritatea companiilor cu care lucrăm se uită în continuare la raportul preţ/calitate, la viteza de livrare şi, cel mai important aspect în decizia lor, la ergonomie şi potenţialul pe termen lung al investiţiei. Atunci când iau în calcul reamenajarea birourilor, vor să facă o afacere bună", a explicat Alexandru Horatiu Didea, Managing Partner Workspace Studio, unul dintre liderii de pe piaţa celor care oferă oluţii integrate pentru birouri. 

Potrivit acestuia, companiile din IT reprezintă cel mai interesat segment de piaţă, indiferent că este vorba de businessuri mici sau desre multinaţionale. Motivul? "Pentru că sunt foarte conectate la tendinţele globale, dar şi în contextul competiţiei intense pentru forţa de muncă specializată, sunt primele care au înţeles importanţa amenajării birourilor dupa principii de ergonomie şi design adaptat, precum şi impactul direct al amenajării în retenţia angajaţilor şi recrutare. Birourile prezentului trebuie să atragă, să încurajeze, să favorizeze şi să reţină talentul, iar clienţii noştri din IT investesc în ergonomie pentru a asigura o soluţie personalizată pentru fiecare angajat", a mai precizat Didea. 

Investiţiile într-un mediu de lucru ergonomic nu sunt de neglijat, variind de la 300 de euro la 3.000 de euro într-un post de lucru. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite