Personalitatea ne influenţează salariul: ce trăsături au cei care câştigă mulţi bani

Personalitatea ne influenţează salariul: ce trăsături au cei care câştigă mulţi bani

Indivizii extrovertiţi au şanse la salarii mai mari. FOTO Arhivă Adevărul

Pe lângă nivelul de educaţie, domeniul de lucru, dezvoltarea companiei sau talentele cu care angajatul vine „la pachet”, un alt factor care influenţează câştigurile financiare ale acestuia este, potrivit ultimelor studii, personalitatea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sunt multe variabile care ne influenţează succesul financiar, de la nivelul de educaţie, abilităţile profesionale şi până la tehnicile de negociere pe care le stăpânim. Dincolo de toate acestea, personalitatea este un alt factor care influenţează suma cu care suntem plătiţi la locul de muncă, conform celui mai popular sistem de interpretare a personalităţii, Myers-Brigg type Indicator. Potrivit acestuia, există 16 tipuri de personalitate şi doar unele dintre ele sunt asociate cu succesul financiar, scrie publicaţia americană „Business Insider”.
 
Cât de mari sunt salariile în funcţie de personalitate:
 
Indivizii extrovertiţi, intuitivi şi chibzuiţi sunt lideri înăscuţi şi câştigă cel mai mult 
 
„Sunt cei care fac planuri atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung şi reuşesc să parcurgă eficient informaţiile deţinute şi să găsească soluţii creative pentru problemele existente. Filtrează informaţiile logic şi iau decizii obiective”, explică Jonathan Bollag, fondatorul platformei CareerAssessmentSite.com. 
 
Indivizii introvertiţi sunt intuitivi şi sensibili, dar au cele mai mici venituri
 
„Aceste persoane tind să se simtă mai puţin confortabil atunci când comunică cu grupul, iar acest lucru ar putea să îi facă să piardă oportunitatea de a avea venituri mai mari. Indivizii introvertiţi lucrează de cele mai multe ori în domenii artistice. Analizează de cele mai multe ori subiectiv situaţiile, gândindu-se la cum sunt afectaţi alţii de deciziile lor. Nu sunt potriviţi pentru corporaţii”, spune Bollag.
 
Specialistul mai adaugă faptul că totuşi, personalitatea nu dictează priceperea când vine vorba de carieră, dar sugerează ce alegeri ar fi cele mai potrivite. „Ce faci cu cunoştinţele pe care le deţii şi cât de mult munceşti în cariera aleasă are un foarte mare impact asupra salariului”, a mai spus Bollag.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările