Nutriţionistul Cornelia Marin: „Cea mai mare greşeală care duce la acumularea kilogramelor în plus este consumul alimentelor rafinate“

Nutriţionistul Cornelia Marin: „Cea mai mare greşeală care duce la acumularea kilogramelor în plus este consumul alimentelor rafinate“

Nutriţionistul Cornelia Marin în studioul Adevărul Live

Invitată în studioul Adevărul Live, Cornelia Marin, nutriţionistul emisiunii „Ajutor! Vreau să slăbesc!“, a vorbit despre ce criterii trebuie să avem în vedere atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în plus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cantitatea şi calitatea preparatelor sunt cele mai importante criterii atunci când vine vorba de slăbit, este de părere Cornelia Marin, nutriţionistul emisiunii „Ajutor! Vreau să slăbesc!“. Învitată la Adevărul Live, aceasta a vorbit despre cele mai importante criterii de care trebuie ţinut cont atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în plus.

Cele mai importante declaraţii:

1. Calitatea produselor consumate

Cel mai greu este să-ţi schimbi stilul de viaţă atunci când familia nu te susţine.  Am observat în jurul meu, nu doar în emisiune, că soţul declară că-şi susţine soţia, dar când se aşază la masă alege alimente care nu fac parte din noul stil alimentar al partenerei.

Cu cât motivaţia este mai puternică, şi ea creşte atunci când apar şi rezultate, cu atât trecem mai repede peste tentaţii. Dacă faci o schimbare care te ţine doar trei – patru zile şi apoi începă să guşti din toate, imediat revii către vechiul stil alimentar.

Nu cred în generalizări, dar cred că cea mai mare greşeală care duce la acumularea kilogramelor în plus este consumul de alimente cât mai rafinate, cu mult zahăr şi făină albă. De aici începe tăvălugul. Zahărul este ca un drog, zahărul cere zahăr. Sau, de multe ori, zahărul cere sare şi de aici se creează un ciclu.

2. Cantitatea

Vrem să avem tot timpul ceva să ronţăim. Ideal ar fi să ţinem un jurnal, ştiu că este greu, de aceea nici nu mai cer, dar acesta este un mod în care pot realiza cât de mult mănâncă. Pentru că mâncăm pe fugă, nu suntem atenti când mâncăm. Mulţi spun cî se îngraşă şi cu aer, eu nu cred în aşa ceva. Dacă te chinui să slăbeşti şi nu mănânci o zi întreagă, a doua zi mănânci de şase ori. şi dacă mai consumi şi alimente care conţin făină şi zahăr, acestea nu fac decât să-ţi ceară altă mâncare.

Nu cred neapărat că orele la care mâncăm sunt chiar atât de importante.  Cred că poţi să-ţi faci un program şi cu ore târzii, deşi se spune că nu este bine să mănânci seara. Eu chiar cred că poţi să ai un stil de viaţă sănătos şi chiar poţi slăbi, chiar dacă mănânci seara la o oră mai târzie, dacă mesele sunt echilibrate, bine gândite şi au calitate.

3. Consecvenţa

Dacă noul stil de viaţă nu ajenge să facă parte din tine, să devină npormal, şi este tot timpul impus, atunci este clar că nu ţi se potriveşte. Dacă ai consecvenţă, ai tot ce-ţi trebuie.
citeste totul despre: