Iată 15 motive ca să vizitezi Spania

Festivalul "Tomatina" din Bunyol, Barcelona, Tenerife, Malaga, Pamplona, Madrid, Granada sau Ibiza, câteva din locurile idilice din Spania, care ascund tot atâtea experienţe de neuitat pentru turiştii care aleg să viziteze patria lui Don Quijote.

Ştiri pe aceeaşi temă

Blogul "Off to Europe", citat de cotidianul ABC, recompilează 15 motive pentru care toată lumea ar trebui să viziteze Spania. Fără îndoială, cuvântul cel mai des repetat e "pasiune", care pentru străini defineşte cel mai bine Spania. Obiectivele recomandate îmbină cultura, sărbătorile locale, gastronomia şi peisajele.

1. Să vezi Guernica, de Pablo Picasso. Pentru a înţelege prezentul, trebuie să înţelegi trecutul şi celebra operă a artistului spaniol reflectă fidel ororile şi greutăţile prin care a trecut Spania în timpul răboiului civil. "Guernica", tabloul lui Picasso, prezintă bombardamentul din localitatea bască Guernica din timpul Războiului Civil şi a fost realizată în 1937 la cererea Guvernului Spaniei pentru a putea fi expusă la Expoziţia de la Paris.

2. Să vizitezi "Triunghiul Artelor din Madrid". Acest triunghi imaginar e compus de Muzeul Naţional de Artă Reina Sofia, la care e expus şi tabloul "Guernica" al lui Picasso, Muzeul Naţional Prado şi Muzeul Thyssen-Bornemisza.

3. Să te distrezi la "Tomatina", care are loc anual, începând cu anul 1944. Nimeni nu ştie cu precizie de la ce a pornit prima bătaie cu roşii din Buñol. Cert e că de atunci, în fiecare an, în ultima miercuri din luna august, pe străzile oraşului e o adevărată bătaie cu roşii la care participă toată lumea.

Citeşte pe adevarul.es care sunt celelalte lucruri pe care nu trebuie să le ratezi în Spania

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările