FOTO VIDEO Demonstraţie de cruzime a măcelarilor care omoară câini pentru a-i vinde ca delicatese

FOTO VIDEO Demonstraţie de cruzime a măcelarilor care omoară câini pentru a-i vinde ca delicatese

Hanoi se numără printre oraşele în care afacerea cu carne de câine este extrem de profitabilă. FOTOGRAFII Daily Mail

Jurnaliştii publicaţiei Daily Mail au mers în Vietnam pentru a realiza un reportaj despre cruzimea cu care sunt trataţi câinii înainte de a fi sacrificaţi şi vânduţi restaurantelor. Asociaţii din întreaga lume încearcă să pună capăt unei tradiţii considerate o dovadă de barbarie, însă reacţia comercianţilor asiatici le-a dat clar de înţeles jurnaliştilor britanici că acest lucru va continua mult timp de acum încolo.

Ştiri pe aceeaşi temă

Afacerea înfloritoare cu preparate din carne de câine îi determină pe comercianţii din Vietnam să fure câini de pe străzi, fără să le pese dacă aceştia aparţin cuiva, notează Daily Mail. O echipă de jurnalişti britanici a mers în Hanoi pentru a realiza un reportaj despre condiţiile groaznice de care au parte câinii înainte de a fi ucişi cu bestialitate. Animalele omorâte sunt vândute restaurantelor unde un preparat pe bază de carne de câine este vândut şi cu 38 de euro, fiind considerat o delicatesă cu efecte stimulative a potenţei masculine.

Jurnaliştii au mers în zona Linh Nam Road, cunoscută printre cei care vor să savureze o mâncare cu carne de câine la restaurantele din zonă. Însoţiţi de reprezentanţii unei organizaţii din Vietnam care apără drepturile animalelor, Le Duc Chinh, britanicii au încercat să stea de vorbă cu patronul unei măcelării de câini despre afacerea din care îşi câştigă traiul. 

Acesta le-a cerut să-l lase în pace şi pentru a opri şirul întrebărilor le-a oferit oaspeţilor nedoriţi un spectacol al groazei, un gest sfidător care le-a dat de înţeles jurnaliştilor că eforturile organizaţiilor care apără drepturile animalelor nu vor reuşi prea curând să pună capăt unui obicei care, în plus, se dovedeşte şi o afacere bănoasă pentru zonele din Asia (printre care China şi Thailanda) unde încă se consumă carne de câine. 

Patronul a scos un animal îngrozit din cuştile în care câinii stăteau claie peste grămadă şi şi-a făcut treaba pe care o face zi de zi.

În timp ce stăteam alături de el, a luat nişte cleşti lungi din metal şi a deschis una din cuştile în care stăteau îngrămădiţi vreo şapte câini. A folosit cleştii ca să prindă de gât unul dintre câini, după care l-a lovit în cap cu o bară din metal. A târât câinele ameţit şi l-a aruncat la picioarele unuia dintre angajaţi, moment în care acesta i-a tăiat gâtul cu un cuţit de măcelar deasupra unui vas de plastic. În timp ce câinele se zbătea, sângele sărea în toate direcţiile. Angajatul a luat apoi câinele, care încă dădea din picioare, în viaţă, şi l-a azvârlit într-un cazan cu apă clocotită. Câteva secunde mai târziu animalul a fost scos din apă şi jupuit de blană. În timp ce priveam înmărmuriţi, patronul a scos un al doilea câine din cuşcă şi a repetat întregul proces, a povestit unul dintre jurnaliştii britanici scena la care a fost martor.

„L-am întrebat pe patron de ce a făcut asta în faţa noastră, dar ne-a făcut semn să plecăm şi să-i dăm pace“, a adăugat jurnalistul.

Preşedintele organizaţiei Asia Canine Protection Alliance, care a fost şi el de faţă la discuţia dintre reporter şi patronul măcelăriei de câini, a explicat că cei mai mulţi consumatori de carne de câine nu ştiu exact ce se întâmplă şi cum sunt ucise animalele care ajung pe masa lor. „De obicei, câinii sunt sacrificaţi dimineaţa, la prima oră, aşa că mulţi nu ştiu ce cruzime implică această afacere. Ei doar merg la restaurant şi primesc mâncarea în farfurie. Dar cred că dacă mai mulţi oameni ar vedea exact ce se întâmplă, acest lucru i-ar convinge în timp să renunţe la carnea de câine“, a declarat reprezentantul Asia Canine Protection Alliance.

Se estimează că anual se consumă 5 milioane de câini, mulţi fiind furaţi de la stăpânii lor, iar Hanoi se numără printre oraşele în care această afacere este extrem de profitabilă. Principalul punct de aprovizionare cu animale vii pentru măcelăriile din Hanoi este satul Son Dong, unde câinii sunt hrăniţi forţat timp de câteva zile (unii se sufocă şi mor în timpul acestui proces) pentru a cântări mai mult înainte de a fi vânduţi.

Paradoxal, în Vietnam s-a înregistrat în ultimii ani o creştere semnificativă a cererii de carne de câine, dar în acelaşi timp a crescut şi numărul de persoane care deţin câini ca animale de companie, scrie Daily Mail. Astfel, nu este deloc neobişnuit să vezi un magazin cu accesorii pentru câini, iar la 20 de metri distanţă să fie un restaurant în faţa căruia clienţii se delectează cu carne de câine. Un om de afaceri din Hanoi le-a declarat jurnaliştilor britanici că are acasă un căţeluş la care ţine extrem de mult, dar acest lucru nu-l împiedică să guste din când în când carne de câine. „Tradiţia spune că aduce noroc să mănânci carne de câine, că vei avea succes la bani. Am acasă un căţel, dar cei pe care îi mâncăm sunt alt gen de câini. Sunt crescuţi ca să fie mâncaţi“, le-a explicat acesta ceea ce crede.

Mai multe celebrităţi din Marea Britanie, printre care actorii Judi Dench şi Ricky Gervais, s-au alăturat unei campanii recente în dorinţa de a se găsi o soluţie pentru stoparea acestei practici terifiante. 

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: