FOTO Cum arată foamea?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În tentativa de a capta interesul asupra sărăciei şi foametei din toată lumea, revista „Hunger”, la iniţiativa Heifer International, a organizat un concurs de fotografie, unde artişti din toată lumea au trimis imagini care să sugere starea de foame. Unde se termină arta şi unde începe obsesia modei faţă de fetele foarte slabe?

Cum convingi pe cineva să se alăture voluntariatului sau actelor caritabile şi să nu mai cheltuiască 1.000 de dolari pe o rochie, se întreabă „The Daily Mail”. Nimic mai simplu: o campania de fotografie într-o revistă glossy, preferată de fashioniste. Iar subiectul este pe înţelegerea lor: foamea. 

„Toată ideea este să atragem atenţia. O singură imagine poate face acest lucru, aşa cum a fost cazul fotografiei lui Steve McCurry, cu fata afgană. O singură fotografie poate capta esenţa a ceea ce noi încercăm să facem şi să terminăm odată cu această ciumă a sărăciei”, a spus Pierre Ferrari, directorul executiv Heifer International.

Fotografii care s-au înscris în competiţie au interpretat foamea, după cum se vede, şa figurat şi la propriu. Imagini evidente cu oase care ies prin piele până la corpurile slabe ale unor femei care aleg să fie înfometate mereu.

Faptul că cititorii ar putea asocia mai degrabă moda cu foamea, într-o alăturare glorificată de tulburări alimentare, decât mesajul de a înceta sărăcia din lume, nu pare să-l îngrijoreze pe directorul executiv al organizaţiei.

foamea

„Sunt conştient de impactul puternic al artei. Nu există niciun dubiu că moda este criticată pentru modelele sale extrem de slabe, dar, în acelaşi timp, moda are puterea de a ne conecta pe noi toţi”

Toţi fondurile obţinute se vor îndrepta către ţările defavorizate din lume, unde foamea este principala problemă.

foamea

Câştigătorul competiţiei va fi anunţat pe 23 iulie de către Rankin, co-fondatorul publicaţiei „Dazed & Confused”.

„Revista «Hunger» a preluat o poziţie globală a ceea ce eu percep drept faţă a foamei. Ceea ce poate însemna atât de multe lucruri, nu doar tulburările alimentare ale modelelor. Poate să fie vorba despre mâncare, un acoperiş, aspiraţii, foarte multe lucruri după care suntem flămânzi azi. Suntem o planetă mică cu personalităţi infinite, iar toate sunt flămânde pentru ceva diferit”, a spus David Esquire, un fotograf intrat în competiţie.

foamea

„Foamea a devenit o epidemie care a luat proporţii globale în oraşul fiecăruia dintre noi, în orice ţără. Aşa că avem acum oportunitatea de a mări gradul de conştientizare”, a adăugat acesta. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite